If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zrada, na disku s Halo Infinite není samotná hra, slouží jako protikopírovací ochrana

+ poslechněte si celý soundtrack zdarma před odemčením dnes večer.

Dnešek je velkým dnem pro majitele Xboxu a PC, protože oficiálně vychází singleplayerová kampaň Halo Infinite.

Kdo však doufal, že by se ke hře dostal nějakým pokoutným způsobem v přestihu či od kamaráda, nebo utekl kvůli tomu domů z práce dříve, ten zplakal nad výdělkem. Je totiž potřeba čekat na oficiální čas odemčení hry (u nás od 19 hodin středoevropského času) a ani to není vše.

Jak se zjistilo, prodejní verze Halo Infinite totiž obsahuje Blu-Ray disk pouze s instalačním programem, nikoli s celou samotnou hrou. A slouží, podobně jako poslední roky některé PC tituly, hlavně jako taková protikopírovací ochrana při spuštění, abyste Microsoftu prokázali, že vážně vlastníte hru. Tu si pak musíte stáhnout přes internet, takže o důvod víc sáhnout rovnou po přístupnější digitálce, ze které má výrobce větší marži.

Upozornil na to například kolega John Linneman z Digital Foundry, podle nějž to je špatný trend. Je to věc, co mu na Halo Infinite nejvíce vadí a doufá, že to MS ještě v budoucnu přehodnotí. Jde o první díl ze série Halo, který ve skutečnosti nemůžete vlastnit jako svou kopii, takže panují obavy, co se stane třeba za deset let, až budou vypnuty servery, jakkoli se to nyní prezentuje jako živá služba s přísunem obsahu po mnoho let.

Konkrétně v případě Halo Infinite je na fyzickém disku jen 15 GB dat, zjistil Eurogamer, a zbylých přibližně 10 GB kampaně (plus 4 GB updatu multiplayeru) si povinnně musíte dostáhnout, dosud nezvykle bez možnosti pre-loadu. Kampaň má tedy celkem 25 GB, ale pokud chcete i multiplayer, je potřeba celkově na disku konzole 48 GB. V případě, že už máte instalovanou MP betu, je velikost nynějšího downloadu cca 30 GB.

Co je naopak fajn - Microsoft dnes dopoledne publikoval kompletní soundtrack Halo Infinite zdarma na Spotify, YouTube a dalších službách.

Obsahuje 48 skladeb ze hry od skladatele jménem Gareth Coker a dalších.

Cover image for YouTube videoHalo Infinite Official Campaign Soundtrack

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Halo: Infinite

Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments