Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Videosrovnání dema Matrix Awakens s filmem Matrix

Co je skutečné a co virtuální?

Možná jste v pátek stejně jako my nedokázali rozeznat, jestli se díváte na hru nebo na film. To byl ostatně úmysl tvůrců a podařilo se jim ho splnit na jedničku s hvězdičkou.

The Matrix Awakens prostě má tak vymakané postavy, že i experti z Digital Foundry nad tímto bloumali a nebyli si jisti, a tak raději opatřili jejich podcast popisky, aby bylo jasno, co je co.

Jak uvedli, zdejší rozlehlé město je pořád ještě rozpracovanou verzí, generuje se prý znovu každých čtrnáct dnů, takže to vypadá v budoucnu na nějakou aktualizovanou či PC verzi. Třeba kvůli absenci aplikování nejnovějších technologií na chodce na ulici. Také jsme se dozvěděli, že za vším stojí jen tým čítající asi 50 až 70 lidí, což není tolik, vzhledem k míře detailů a fotorealistické grafice Unreal Engine 5.

Watch on YouTube

YouTuber Cycu zase připravil zajímavé videosrovnání hratelného dema The Matrix Awakens s filmovou předlohou (viz i víkendové obrázky o tom samém).

Jak vidno, legendární scéna s bullet-time přestřelkou byla v enginu dema přetvořena velmi věrně, stejně jako automobilová honička na dálnici inspirovaná Matrix Reloaded, kde je těžké rozpoznat i to, jestli tvář herečky Carrie-Anne Moss je skutečná nebo virtuální:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments