Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Toto jsou nejvíce vydělávající hry roku 2021 podle Steamu

Včetně pár překvapení.

Škarohlídi se multiplayerové střílečce od DICE a EA vysmívají, kterak ji chybí plno základních funkcí, přišla o dvě třetiny hráčů a "musela" uspořádat Free-2-Play víkend pouhý měsíc od listopadového vydání, což je u této série nezvyklé.

Přesto může být výrobce Battlefield 2042 spokojen, protože figuruje mezi dvanácti nejvíce vydělávajícími hrami roku 2021 na Steamu podle hrubých tržeb.

Z jiných her vypuštěných letos bodují Resident Evil Village, Age of Empires 4, Outriders (na novou značku značný úspěch), Forza Horizon 5, Valheim, New World, Mass Effect Legendary Edition, Farming Simulator 22, Halo Infinite či Back 4 Blood. Jak vidno, spokojen může být i Microsoft, který tam má hned trojici hitů z vlastní stáje.

Pokud by se zařadily i hry staršího data, čili dlouhodobé držáky, přibudou ještě PUBG, Destiny 2, Counter-Strike Global Offensive, Dead by Daylight, Apex Legends, Grand Theft Auto 5, Rainbow Six Siege a DOTA 2.

Zajímavý je i žebříček nejhranějších her právě končícího roku.

Přes 200 tisíc hráčů v jednu chvíli měl kontroverzní Cyberpunk 2077, stejně jako New World, F2P Halo Infinite či Valheim.

Nejvíce úrodným měsícem na hity byl letos listopad, který následoval květen se zářím. Mezi mrtvé měsíce patřilo první čtvrtletí, léto a také prosinec.

Níže citujeme blog od Valve:

"Seznam nejprodávanějších her snad ani nemusíme představovat, protože skutečně jde „pouze" o seznam 100 her, které ve službě Steam za uplynulý rok dosáhly nejvyšších tržeb. Tedy, abychom byli úplně přesní, pro získání konečných čísel jsme sečetli všechny zdroje tržeb: prodeje samotných her, transakce ve hrách i prodeje DLC, a to za období od 1. ledna 2021 do 15. prosince 2021. A jelikož jsme tento seznam sestavovali letos už pošesté, bylo zajímavé sledovat, které hry se v něm drží a které se naopak katapultovaly rovnou na vrchol.

Co se právě nováčků týče, rok 2021 jich přidal celou řadu, jak do platinové kategorie, tak na seznam obecně. Konkrétně letos do platinové kategorie poprvé nakouknulo celkem šest her (New World, Valheim, NARAKA: BLADEPOINT, Apex Legends, Battlefield™ 2042 a Dead by Daylight) a více než třetina z celého seznamu patří nově příchozím. Většina z těchto debutantů spatřila světlo herního světa teprve v roce 2021, ale díky přetrvávajícímu zájmu vývojářů a komunity se do top 100 probojovalo také několik starších titulů.

A závěrem tu máme známé firmy. Dota 2, CS:GO a Grand Theft Auto V se v platinové kategorii drží šest let bez jediné absence a statisíce, ne-li miliony jejich hráčů to zajisté nepřekvapí. Pátý zářez na platinové pažbě si navíc po roce 2021 připisují PUBG: BATTLEGROUNDS a Tom Clancy's Rainbow Six Siege. PS: Speciální vypíchnutí si zaslouží hra Destiny 2, která ve službě Steam vyšla v roce 2019 a od té doby okupuje platinovou příčku."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments