Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení PlayStation VR2 a odbočky Horizon pro virtuální realitu

+ specifikace headsetu a ovladače.

Sony uprostřed noci na středu na konferenci CES blíže představila PlayStation VR 2, což bude opravdu oficiální název. Jedná se o navázání na první informace z loňského března.

"PlayStation VR2 vezme hraní ve virtuální realitě na zbrusu novou úroveň, čímž umožní větší pocit přítomnosti hráčů a dovolí jim utéct do herních světů jako ještě nikdy dříve. S headsetem na hlavě a ovladačem PlayStation VR2 Sense v ruce hráči pocítí zvýšený rozsah zážitků, i díky kreativitě herních světů od špičkových vývojářů a díky nejnovější technologii zabudované do hardware," praví tiskovka.

Mezi specifikace této nadstavby konzole PlayStation 5 patří: 4K HDR s úhlem rozlížení se ve 110 stupních, OLED displej, rozlišení 2000×2040 na každé oko a hladký chod s obnovovací frekvencí 90/120Hz. Vaše pohyby a směr pohledu budou s integrovanými kamerami do headsetu přeneseny do hry, aniž byste potřebovali externí kameru, což prý zařídí realističtější pocit z hraní a dodatečný vstup pro herní postavu.

Nextgen technologie ovladače PS VR2 Sense bude kombinovat sledování očí, zpětnou vazbu headsetu, 3D zvuk a další věci, aby vás do hry ještě více vtáhla - i díky vibracím přímo v headsetu například pro tlukot srdce postavy ve vypjatých momentech či pocítění, když třeba nějaký objekt bude blízko vás.

Watch on YouTube

Souběžně došlo k oznámení PSVR2 exkluzivity Horizon: Call of the Mountain, která nové vychytávky využije v dobrodružství z otevřeného světa Horizon. Má jít o převod původní hry, který vymáčkne z nové technologie, inovací a hratelnosti úplné maximum. O vývoj se starají studia Guerrilla a Firesprite.

Zapojení PSVR2 k PS5 má být jednoduché, jediným kabelem ke konzoli, abyste ihned mohli vyrazit do virtuální reality.

Více na PS Blogu, datum uvedení PSVR2 ani cena zatím nejsou známy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments