Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nepříjemnost pro Horizon: Forbidden West, z Ruska unikla PS4 verze

Jak se to seběhlo a co hrozí?

Nebudeme sem umísťovat uniklé obrázky, fotky z televize či snad dokonce spoilery, protože výrobce je nechává odevšud promptně odstraňovat z důvodu porušení práv a nebylo by to ani krátce před únorovým vydáním vhodné.

Pro vlajkovou PlayStation exkluzivitu této zimy totiž došlo začátkem týdne ke krajně nepříjemnému problému, když unikla nedodělaná PS4 verze Horizon: Forbidden West. Mělo se tak stát nejprve na ruské sociální síti VK a otamtud se pak vše rozšířilo do světa, např. přes Reddit a Imgur.

Podobně jako tomu bylo před pár lety u The Last of Us 2, někdo (dost možná pracovník firmy zajišťující lokalizaci, schvalování, testování či jiné procesy?) se i tady zmocnil pre-gold verze pro PS4 a spustil ji na hacknuté (jailbreaknuté) konzoli. Texty ve hře a menu byly v ruštině.

Nedávný oficiální obrázek z PS4 verze

Kolegové z VGC reportují, že mělo jít o skutečnou hru, která obsahuje veškerý obsah zamýšlený do finální verze, byť chybí například některé grafické podklady.

Ač se to zatím prý nestalo, není vyloučeno, že se tato ukradená verze může později rozšířit po internetu nebo že diskusní fóra zaplaví příspěvky, které by vyzradily příběh či jiné detaily, co zkazí zážitek při samotném hraní, takže se doporučuje opatrnost.

Jak známo, survival akci od Naughty Dog to dost uškodilo a Sony si je toho velmi dobře vědoma, tudíž by nerada dovolila, aby se to celé opakovalo i u Horizon.

Screenshoty z PS4 verze Forbidden West z půlky prosince vypadaly nadmíru dobře, nicméně je jasné, že verze hry pro PS5 bude v mnoha ohledech hezčí a pokročilejší.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Horizon Forbbiden West

PS4, PS5, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments