Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hitman mění žánr v režimu Freelancer a dorazí v kompletní trilogii na Game Pass

+ druhý rok obsahu a VR.

Nebylo to zdaleka jen oznámení pár nových kontraktů či map, jak to prvotně z vábení na stream vypadalo.

IO Interactive se vytáhli a zaskočili celou řadou novinek, které z nájemného vraha udělají ještě něco mnohem většího než dosud.

Domluvili se s Microsoftem, že všechny tři díly novodobé trilogie nabídnou v rámci předplatného Xbox Game Pass už od 20. ledna. Tato kompilace tří her nazvaná Hitman Trilogy bude od stejného dne v prodeji samostatně pro PS4, PS5, Xbox Series, Xbox One a PC (Steam a Epic Games Store).

Watch on YouTube

Dále: Hitman VR na PC začne fungovat též od 20. ledna, přičemž podporován má být "nejrozšířenější hardware pro virtuální realitu" (upřesněno bude až za pár dnů). Můžete-li se z trojky dostat k Hitman 1 a 2, budou vám i starší hry šlapat ve VR.

Za nejlákavější novinku považujeme čerstvý singleplayerový režim do Hitman 3, který se jmenuje Freelancer. Přinese prvky jako v žánru roguelike, včetně nutnosti strategického plánování a přizpůsobitelné skrýše dle vašeho stylu či nálady. Na nové mapě Safehouse můžete řadu věcí upravit, projít si a vyzkoušet své zbraně, naplánovat mise atd. Také si tam vyberete, do čeho se příště pusíte, i v jakém pořadí to chcete splnit. Mise kampaně prý byly předělány, aby sedly módu Freelancer, například tam budou nové NPC postavy, které vám mohou pomoci či vše pokazit.

Pro přidání raytracingu do PC verze stále platí, že se objeví až někdy během letošního roku a to ve všech levelech. Báječnou předváděčkou inovované grafiky je prý hned úvodní level v mrakodrapu v Dubaji. Díky lepším odrazům a stínování prý mapy působí lépe než kdykoli dříve.

Koncem roku 2022 pak do Hitman 3 přibude nová mapa Rocky, z níž jsme zatím viděli jen obrázek s lanovým mostem přes řeku s palmami:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Hitman 3

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments