Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potichu skončila výroba Xbox One už před více před rokem

Přiznání Microsoftu.

Tehdy, už na konci roku 2020, si to z nějakého důvodu nechal pouze pro sebe a nepověděl to ani akcionářům. Je zázrakem, že něco takového neuniklo z továren a že se to dozvídáme s velmi dlouhým odstupem až nyní.

Buď Microsoft nechtěl plašit, že vše vsadil na jedinou kartu s Xbox Series X a S. Nebo nechtěl odradit výrobce her, co se týče vzniku old-gen verzí nových her pro Xbox One, aby se na ně nevykašlali. Nebo prostě neměl zájem, aby se někdo hrabal v tom, kolik vyrobených Xbox One mu vlastně leží na skladech a jak dlouho trvá jejich udání zákazníkům.

Každopádně ke konci výroby Xbox One došlo už na podzim roku 2020, zhruba ve stejné době, kdy se přestalo s Xbox One X a modelem All-Digital bez mechaniky. Divné ale je, že tehdy MS tvrdil, že Xbox One se dále vyrábět bude.

Oficiálně to pro The Verge řekla senior ředitelka xboxového konzolového produktového marketingu Cindy Walker. Se zdůvodněním, že se prostě chtěli soustředit na Xbox Series X a S. Jejich odbyt analytici zatím odhadují na nějakých 12 milionu kusů.

Přinejmenším zajímavé je i načasování tohoto sdělení, pouhých pár dnů po spekulaci Bloombergu, že Sony se prý rozhodla nechat vyrobit více PlayStation 4, než se původně plánovalo.

Čili pravý opak toho, co dělá Microsoft, kterému se vyplácí strategie se dvěma různě cílenými modely konzole (X a S) mnohem dříve, než se předpokládalo, částečně i kvůli koronavirové pandemii.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments