Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sílí náznaky o zpětné kompatibilitě PS3 her na PS5

Na obchodě se něco děje...

Máme tu další střípek do mozaiky ohledně pravděpodobných změn služeb (předplatného) od Sony. Navazuje to na stahování kartiček pro PlayStation Now ze zahraničního trhu.

Zdá se z toho, že to nějak bude souviset s tím, že se asi konečně podařilo rozchodit zpětnou kompatibilitu s PS3 hrami na PlayStation 5, což je dosud velká nevýhoda oproti Xboxu.

Někteří lidé na sociálních sítích si totiž pozorně všimli, že na obchodě Sony pro PlayStation 5 se začaly nově objevovat tituly z PS3 éry a to včetně cenovky (osm britských liber), byť zakoupit je v tuto chvíli ještě nelze.

Týká se to třeba Dead Or Alive 5, Bejeweled či Prince of Persia pro PS3, což nepůsobí jako nějaká chyba, nýbrž příprava půdy na příští měsíce.

Dosud to přitom fungovalo tak, že když jste se o něco podobného pokoušeli, tak vás to obvykle přesměrovalo na streamovací službu PlayStation Now, jenže ta zřejmě bude do budoucna přejmenována či zařazena jako podslužba PlayStation Plus (jak se spekulovalo o Project Spartacus před Vánoci).

Vše přichází pouhých pár dnů po nálezu nového patentu, který podal architekt PS3 systému, Mark Cerny. Byl právě o "zpětné kompatibilitě za pomoci úpravy taktu a frekvence konzole" (více zde).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments