Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Call of Duty by mohlo opustit pravidelné roční pokračování, Microsoft ho chce i na PlayStation

Dozvuky akvizice.

Pokud by k nějaké takové změně došlo, neprojeví se to dříve než příští podzim, protože plány pro nový díl na tento rok už jsou dávno dané.

Redaktor Jason Schreier z Bloombergu přinesl třaskavou spekulaci, že Call of Duty by mohlo opustit pravidelné vydávání nových dílů rok co rok. A že by se z toho stalo něco jako třeba Assassins Creed.

Od 2005 se nestalo, že by na trh nedorazilo pokračování CoD, ale to se dost možná změní. Vedoucí v Activision Blizzard už prý měli debatu, zda by hra měla nadále vycházet každý rok, leč rozhodnutí zatím nepadlo.

Souvisí to částečně s třetinovým poklesem zájmu o Call of Duty Vanguard, aneb trh už je poněkud předávkovaný. V případě změny by z toho těžili jak vývojáři (více času na tvorbu), tak hráči, protože by to sérii zvedlo.

Watch on YouTube

Xboxový boss Phil Spencer se dnes vyjádřil k tomu, jestli bude Call of Duty v budoucnu i na PlayStation, což se řeší už několik dnů. Je to velmi nicneříkající, hlavně diplomatické, s pečlivou volbou slov, aby pak nešlo nic vyčítat:

"Tento týden jsme měli dobré telefonáty se šéfy v Sony. Potvrdil jsem jim, že po převzetí Activision Blizzard dodržíme veškeré existující smlouvy, i máme touhu nechat Call of Duty na PlayStation. Sony je důležitou součástí našeho průmyslu a vážíme si našich vztahů".

Není z toho moc zřejmé, jestli mluví o tradičním dílu Call of Duty se singleplayerovou kampaní nebo o F2P odbočce Call of Duty Warzone. Ale je jasné, že nezaplatili 69 miliard dolarů v hotovosti jen tak.

Read this next