Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony se poprvé vyjádřila k Microsoftí akvizici Activision Blizzard

+ pokles hodnoty firmy.

Zaměstnanci Activision Blizzard jsou prý opatrně optimističtí, že by se mohla změnit firemní kultura (po odchodu Koticka), že by mohli růst platy, že by si mohli zachovat kreativní svobodu (jako Microsoft nekecá do práce ani jiným studiím, co odkoupil), jen se bojí možného propouštění.

To v Sony moc důvodů k radosti nemají. Nejenže jim poklesla hodnota akcií, ale korporace kvůli vývoji na burze v Tokiu ztratila 20 miliard dolarů na své hodnotě. Prý šlo o největší propad od 2008, kdy muselo být vyměněno 100 tisíc baterií v laptopech kvůli riziku požáru.

Poprvé od oznámení akvizice se k ní Sony oficiálně vyjádřila:

"Očekáváme, že Microsoft bude dodržovat smlouvy a bude pokračovat v ujištění se, že hry Activision jsou multiplatformní."

Že toto dodrží, slíbil Phll Spencer. Může jít například o nějakou víceletou dohodu ohledně exkluzivního obsahu či marketingu s PlayStation verzí Call of Duty či něco podobného.

Microsoft dále uvedl, že nehodlá odstraňovat žádný stávající obsah z platforem, kde nyní existuje (viz situace s Minecraft). O dalších takových věcech budou nejprve jednat, až to bude aktuální. Nepředpokládají žádné změny, co se týče existujících partnerství či smluv. Ale v budoucnu samozřejmě může být všechno jinak.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments