If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA vysvětlují, proč v Rusku nevyjde svatební přídavek The Sims 4

Vadí lesbické sňatky.

Byl by to docela obyčejný, řadový přídavek do The Sims 4, jichž za těch osm let bylo už nepočítaně a prošuměly tak nějak bez většího povšimutí.

Nicméně před pár dny ohlášené DLC My Wedding Stories vyvolalo kontroverzi a nezahrají is ho 17. února úplně všichni.

Ve hře totiž jsou zakomponovány svatby gayů a lesbiček, což není v souladu s legislativou v některých zemích světa. Například v Rusku tím pádem nebude možné si ho zakoupit.

Cover image for YouTube videoThe Sims 4 My Wedding Stories: Official Reveal Trailer

EA kvůli tomu museli sepsat oficiální vysvětlení:

"Včera jsme vám představili herní balíček The Sims 4 „Svatební příběhy" a také Dominique a Camille, což je pár, jehož láska nezná hranic. Dnes vám chceme vysvětlit naše rozhodnutí, proč tento balíček nevydáme v Rusku.

V průběhu let se těšíme ze všech způsobů, jakými si vaši Simíci našli lásku a jak tu lásku oslavili prostřednictvím svateb ze základní hry. Také jste se s námi podělili o svoji touhu vykročit k oltáři, nechat hosty usednout a pak si poplakat radostí, zatímco vy si dáváte slib na celý život. Když jsme se rozhodli vytvořit „Svatební příběhy", tohle byla naše vize pro celosvětovou komunitu: radost nacházet lásku, oslavovat ji a vyprávět hluboké osobní příběhy.

Ať už tvoříme cokoliv, vždy si hlavně představujeme příběhy, které budou hráči moci pomocí našich balíčků vyprávět. Ve „Svatebních příbězích" jsme nadšeně představili Dom a Cam. Jejich milostný příběh odráží zkušenosti celé řady členů naší komunity i týmu. Když jsme pracovali na vývoji a vyprávění příběhů, uvědomili jsme si, že náš způsob vyprávění příběhu Cam a Dom nebudeme moci sdílet úplně s celým světem."

Možnost vyprávět příběhy -⁠ jakékoliv příběhy -⁠ je jádrem toho, co v The Sims děláme. Kdybychom příběh Cam a Dom nějak upozadili, zpronevěřili bychom se hodnotám, kterými se řídíme. Jsme odhodláni prosazovat svobodu, abyste mohli být takoví, jací jste, milovat toho, koho milujete, a vyprávět příběhy, které chcete vyprávět.

Co to pro vás, naše hráče, znamená? Pevně si za tímto závazkem stojíme tím, že představujeme příběhy, jako je ten o Dom a Cam, a oslavujeme je. Proto jsme se rozhodli vzdát se možnosti vydat „Svatební příběhy" tam, kde by si místní zákony vynutily změnu našich příběhů. Bohužel to znamená, že členové komunity The Sims v Rusku si nebudou moci tento herní balíček zakoupit. Hráčům Simíků na celém světě vzkazujeme: Jsme vám vděční za to, že vás máme."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Sims 4

PS4, Xbox One, PC, Mac

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments