Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA nařídili odstranit všechny ruské týmy z FIFA a NHL her

První sankce v oblasti her.

Zatímco mluvčí Microsoftu a Sony na výzvu ukrajinské vlády nereagovali ani po čtrnácti hodinách, jsou to paradoxně nepříliš oblíbení Electronic Arts, kdo se odhodlal k prvnímu rozhodnému kroku pro izolaci Ruska v oblasti her.

Vedení vydavatele nařídilo svým vývojářům, aby odstranili veškeré ruské kluby i národní reprezentace z posledních ročníků her FIFA a NHL.

"EA Sports vyjadřuje solidaritu s ukrajinským lidem a tak, jako to činí mnoho jmen ze světa fotbalu, i my voláme po míru a ukončení invaze na Ukrajinu," píše se v oficiálním stanovisku na Twitter účtu populární fotbalové hry.

Změna se dotkne těchto titulů: FIFA 22, NHL 22, FIFA Mobile a FIFA Online.

Podobnou úpravu her nelze udělat z hodiny na hodinu, takže zatím to je ve fázi "inicializace procesů vedoucích k tomuto cíli". Každopádně vše je prý schváleno i ze stran poskytujících licenci pro hry, tedy FIFA a UEFA.

Hokejová simulace NHL 22 šla ještě dál a z ní budou pryč nejen ruské, ale i běloruské týmy za to, že jejich země umožnila provedení invaze na Kyjev a další podporu války.

Tvůrci hokejové hry odhadují, že vše potrvá pár týdnů, ale zdůraznili, že to je v souladu s kroky IIHF.

EA závěrem dodali, že budou aktivně řešit i další změny v jiných oblastech jejich her a poděkovali komunitě za porozumění s těmito aktualizacemi.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments