Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Další prodejní zářezy Elden Ring - kalendářní 2022, tržby vedle loňských bestsellerů i únorové downloady z PS Store

+ žebříček Steamu za minulý týden.

Až neuvěřitelných výsledků dosahuje nové fantasy RPG od tvůrců Dark Souls, že to takto dopředu čekal asi málokdo.

Elden Ring byl v měsíci únoru nejvíce stahovanou PS5 hrou z PlayStation Store, kde v hitparádě downloadů souhrnně předhonil i exkluzivitu Horizon: Forbidden West od Sony.

Na PS4 v ho Evropě předstihli FIFA 22, Dying Light 2 i Horizon, takže skončil s bramborovou medailí, nicméně v USA byl na PS4 číslem jedna. Celé pořadí je zde.

Elden Ring si také udržel první pozici v žebříčku na Steamu za minulý týden (k 13. březnu 2022), jak vyplývá ze Steadb.info.

Ohrožuje ho pouze Steam Deck, Core Keeper a Risk of Rain 2, případně Valve Index VR Kit, Red Dead Redemption 2, Dread Hunger, Dying Light 2 a WWE 2K22.

Zdaleka největším úspěchem Elden Ring je však to, že byl v USA nejvíce prodávaným titulem za celý únor a (zatím) za kalendářní rok 2022. Za uplynulých 12 měsíců je na druhé pozici, hned za Call of Duty: Vanguard, který na to měl však od listopadu 2021 mnohem více měsíců.

Analytici k tomu přispěchali s jinou zajímavou statistikou, podle níž byly pouze únorové tržby z Elden Ring tak vysoké, že již překonaly celoživotní tržby z Battlefield 2042, Far Cry 6 a dokonce i Resident Evil Village (zdroj: NPD).

Read this next