Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vykašlou se Activision na PS3 verze?

Vyhrožují, že přestanou dělat hry pro Sony.

Bobby Kotick kdysi se svým partnerem koupil skomírající firmičku Activision za 440 tisíc dolarů. To bylo v roce 1991. Nyní se píše rok 2009, hodnota této společnosti je nyní okolo 16 miliard dolarů a jen za první čtvrtletí tohoto roku vykázala Activision zisk 179 milionů dolarů. To není jen důkaz toho, že Bobby Kotick je boháč. Je to také očividně velice schopný byznysman, když z prodělávající firmy vytvořil třetí největší herní společnost na světě. A šéf téhle třetí největší herní společnosti na světě teď říká, že uvažuje o tom, že se vykašlou na Sony s jejich Playstation 3 a PSP.

"Trošku se o Sony obávám," řekl v rozhovoru pro deník Times. "Playstation 3 ztrácí veškerou převahu a Sony nedělá nic proto, aby bylo jednoduché jejich platformu podporovat. Je velice drahé něco pro tuto konzoli vyvíjet a Wii i Xbox 360 se navíc mnohem lépe prodávají. Na Xboxu se tak mnohem lépe vrací investované peníze, než na Playstationu 3."

Bobby Kotick si myslí, že řešením pro Sony je snížení ceny PS3. "Musí ji snížit, protože pokud tak neučiní, bude se snižovat počet her, které vlastní každý majitel konzole. Pokud chceme být realisté, asi budeme muset Sony přestat podporovat," hrozí. "Když se podíváme do let 2010 a 2011, v té době už si asi nebudeme moci dovolit dělat hry pro Playstation 3, ale i pro PSP."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments