If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Adventura od tvůrců Monkey Island vybrala 3 miliony

A už se vybírají peníze na Wasteland 2, předchůdce Falloutu.

Jak se zdá, lidé chtějí oldschool adventury, protože projekt společnosti Double Fine, ve kterém pracují tvůrci takových adventur jako Monkey Island, Maniac Mansion nebo Grim Fandango, vybrali na novou adventuru už přes 3 miliony dolarů od svých fanoušků. Ještě můžete na Kickstarteru přihazovat, shánění peněz končí v dnešních večerních hodinách. Nejde jen o to, že podpoříte tvorbu hry, ale za 15 dolarů si ji i můžete v podstatě předplatit a až bude hotová, získáte ji na Steamu pro vás zdarma.

Zatímco se moc přesně neví, jak bude adventura od Tima Schafnera přesně vypadat, ale ti, kteří do ní dali peníze, budou moct vývoj sledovat pomocí pravidelných videodeníčků, které se pořádně podívají do zákulisí vzniku hry.

Zatímco se tedy Double Fine mohou radovat, že sehnali tolik peněz, i když původně potřebovali pouze 400 tisíc dolarů (v době psaní článku už mají vybráno 3 050 616 dolarů), spustil se ještě jeden projekt. Fanoušci mohou dát peníze do Wasteland 2.

Jednička vznikla na konci 80. let, takže spousta dnešních hráčů ani neví o existenci této hry, ale byl to apokalyptický předchůdce série Fallout. Fallout je vlastně pokračování Wastelandu, které se ovšem muselo jmenovat jinak, protože tehdy neměl Interplay na Wasteland práva. V týmu, který by měl na RPG pracovat, jsou všichni původní lidé z Interplay, kteří nepracovali jen na prvních dvou Falloutech, ale také na Baldur's Gate, Icewind Dale a dalších klasických hrách Interplay.

Peníze jim můžete dát na této adrese. Za pouhých 15 dolarů si zajistíte kopii dokončené hry, za 30 dolarů už k ní získáte ještě navíc soundtrack, za 50 dolarů už budete mít klasickou kopii v krabici. Na hře bude pracovat samozřejmě tvůrce Wastelandu a Falloutu, Brian Fargo. V týmu jsou také Alan Pavlish a Mike Stackpole, designéři původního Wastelandu a Falloutu, scénář píše Jason Anderson, autor původních dvou Falloutů. A hudbu složí Mark Morgan, který stojí za hudbou z Fallout 1 a Fallout 2.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments