Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Age of Empires Online mění vývojáře

Mělo to být dohodlé od začátku.

Zvláštní to shoda náhod. Právě dnes, kdy studio Robot Entertainment složené z veteránů zavřených Ensemble Studios (zakladatel Tony Goodman aj.) oznámilo svou novou stáhnutelnou PC/konzolovou hru Orcs Must Die (homepage, obrázky, trailer - směs akce a strategie o obraně hradu před hordou orků a obrů), mu byla odebrána jiná hra.

Podle PC Gameru došlo k překvapivé změně vývojářů MMORTS Age of Empires Online z původních Robot Entertainment na Gas Powered Games. To je známá firma designéra Chrise Taylora, tvůrci Total Annihilation, Supreme Commander, Space Siege či Demigodu.

Gas Powered Games prý mají převzít štafetu v bodě, kde předešlé studio svou práci skončilo, a dotáhnout tuto onlinovku do finiše. Důvody změny vývojářů Microsoft neprozradil a asi ani neprozradí.

Zato prezident Robotu Patrick Hudson prohlásil, že tato výměna byla v plánu od samotného začátku - prý vždy chtěli pracovat na nových značkách, ale na něčem museli firmu rozjet a to pro ně byl právě obsah do AoE Online. Měli mít dlouho dohodlé, že vytvoří první dvě frakce, Řeky a Egypťany, a pak že hru předají do jiných rukou. Jakkoli to je nezvyklé, vzhledem k okolnostem zavření Ensemble Studios to zní docela uvěřitelně jako takové "odstupné" od Microsoftu.

Že by tedy právě upřednostnění práce na lákavější značce (AoE) bylo pro Gas Powered Games tím důvodem k nedávnému pozastavení strategie Kings and Castles?

Age of Empires Online má vyjít někdy v letošním roce pro PC, být zdarma přístupné (s dokoupitelnými vylepšeními) a míchat hratelnost předešlých dílů série s prvky z MMORPG, především díky persistentnímu hernímu světu - více detailů čtěte zde.

Lednový trailer o Egypťanech

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Age of Empires Online

PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments