Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Age of Empires Online fotoseriál

Návrat ke kořenům v novém hávu.

Už jsou to více než tři roky, co světlo světla spatřilo poslední pokračování Age of Empires. Nám se do ruky dostala betaverze novinky Age of Empires Online, která si bere to nejlepší z prvních dvou dílů série. Snaží se je propojit s online prvky, mikrotransakcemi a budováním vlastního města, odkud podnikáte výpravy do okolních měst a zemí. Jak tyhle snahy dopadly je spíše záležitostí dalšího článku, který je v přípravě.

Tento fotoseriál jsme vytvořili, abychom ukázali, nakolik se Age of Empires Online podobá svým předchůdcům a jaké prvky se ve hře změnil. Nenechte se tak v žádném případě zmást barevnou grafikou, která se podle některých ohlasů k historicky přesné sérii vůbec nehodí. Ať tak či onak, tvůrci z Robot Entertainment, kam přešla velká část lidí z uzavřených Ensemble Studios, dokázali zachovat duch série a zatracovat ihned nový titul by bylo trochu krátkozraké. Všechny screenshoty byly pořízeny na maximální detaily.

Úvodní menu se Sparťanem vzhlížejícím k lepším zítřkům.
Jediným hratelným národem v betě byli prozatím pouze Řekové. Egypt by měl příjit na řadu snad velmi brzy.
První pohled do vašeho města, které je svojí koncepcí podobné tomu z AoE3. Zde se tak žádné bitvy neodhrávají a slouží přehled statistik, rozšiřování technologického stromu a v neposlední řadě pro potěšení oka.
Jednotlivé mise održíte od poradce nebo některých dalších osob ve městě. Stačí ho přijmout a na mapě se vydat do cíle určení.
První z mnoho tutoriálových misí, které by zkušenější hráči nejraději okamžitě přeskočili. Bohužel za ně dostáváte zkušenosti a další bodíky potřebné pro vylepšování města.
Po splnění mise přichází odměna třeba v rámci zkušeností. Stačí nasbírat dostatečný počet a dojde k povýšení levelu vašeho města a odemčení některých technologií.
Tradiční sběr plodů z keříku rozesetých po celé mapě. Ve středu se nachází ještě více profláknuté skladiště, kam vesničani nosí veškeré nasbírané suroviny.
Ve vašem hlavním městě můžete samozřejmě stavět i nové budovy, kde se odemykají technologie nebo se nakupuje vybavení.
Jedna z novinek v podobě vybavení vašich jednotek. Toto vybavení získáte za úspěšně splněnou misi nebo ho můžete koupit. Dá se však použít pouze pro jeden z několika druhů vojáků a zvyšuje nejrůznější statistiky.
Celá mapa světa se skládá z několika takovýchto části, kde nejspíše budete později libovolně moci cestovat. Po několika hodinách hrání jsem se k odemknutí dalších měst, kam by se dalo cestovat, nedostal.
Technologický strom, kde odemykáte různá vylepšení za cenné bodíky. Technologie jsou odstupňovány rovněž podle čtyř dob, do nichž se dostanete.
Návštěva v daleko vyspělejším městě při jedné z misí. Jestli takto bude vypadat i vaše domovské město po odehrání desítek hodin je otázkou. Prostředky byste k tomu však mohli získat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Age of Empires Online

PC

Related topics
PC
About the Author

Michal Havryluk

Contributor

Comments