Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alan Wake 2 již v přípravě

Příběh pokračování je již hotov.

Šéf značky Alan Wake, Oskari Hakkinen, řekl, že příběh pro Alan Wake 2 je již napsaný a studio ví, kam se bude celý děj ubírat. Vše ale prý záleží na úspěchu aktuálně vycházející jedničky.

“Víme, kterým směrem se ubírá druhá sezóna.” Řekl Hakkinen magazínu CVG. “Prví sezóna bude mít uzavřený a uspokojivý konec, ale i přesto si necháme otevřená vrátka pro druhou sezónu. A již nyní víme, jaký bude příběh.”

Pokud tedy bude mít Alan Wake velký úspěch, vývojáři pravděpodobně ihned skočí na vývoj druhého dílu. Již dříve probíhaly spekulace o intenzivní DLC podpoře po vydání - nové epizody by tak mohly vycházet jednou za pár měsíců a podle ohlasů na strukturu hry by se to i hodilo.

Jenže Remedy je velmi malý tým, který si nemůže dovolit pracovat na DLC pro první díl a zároveň mít naplno spuštěnou produkci dvojky. Na vývoj Alan Wake vsadili všechno. V přípravě je zatím první DLC, které má, mimo jiné, zlepšit animace tváří. Ovšem kolik dalších DLC se potom dočkáme, je otázkou. Příliš mnoho jich zřejmě nebude.

Dá se totiž očekávat, že Alan Wake bude úspěšný titul (brzdí jej ale vydání na jediné platformě X360) a jak známo, vydavatelé rádi vývojáře natlačí do výroby dalšího dílu. Prodávat druhý díl úspěšné a oblíbené jedničky je vždycky finančně výhodnější, než “ztrácet čas” (byť placeným) DLC obsahem. Snad se dvojky někdy dočkáme a snad to nebude za dalších pět let.

Read this next