Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alan Wake pro PC je nejistý

Nejprve hra vyjde pro X360.

Zdá se, že Microsoft ulovil další exkluzivitu. Už pár let velmi očekávaná hra Alan Wake od Remedy Entertainment totiž určitě vyjde prvně pro Xbox 360 a další verze hry pro jiné platformy jsou zatím nejisté.

Od té doby, co byl Alan Wake v roce 2005 ohlášen, se mluvilo nejprve o tom, že to bude i pro Playstation 3. Jenže pak získal Microsoft vydavatelská práva a Sony rázem mělo smůlu. Alan Wake měl tedy vyjít současně jak pro Xbox 360, tak i na PC. Teď se ovšem zdá, že PC verze je stále nejistá.

Sam Lake, hlavní scenárista hry, totiž v rozhovoru pro časopis Edge prozradil, že Remedy úpěnlivě pracuje, aby mohla hra vyjít na jaře roku 2010 pro Xbox 360. Také řekl, že verze pro Windows nyní není pro vývojáře prioritou. "Plně se soustředíme na verzi pro Xbox 360," řekl. "Plány pro další platformy zatím nejsou a je to otázkou. Jakmile vydáme tuhle verzi, uvidí se, co bude dál."

Když potom dostal otázku přímo na PC, verzi, prostě řekl, že jakmile vyjde Alan Wake na X360, uvidí se. "Uvidíme, co bude dávat smysl," řekl.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alan Wake

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments