Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alan Wake v češtině nebude

S lokalizacemi na X360 to je vždy složité.

S lokalizacemi xboxových her od Microsoftu to je vždy složité. Jestli budou nebo ne, to často neví ani sami lidé z Microsoftu. Jak to dopadne, někdy vyjde najevo až v moment, kdy první člověk v ČR rozbalí promo kus a spustí ho, jako tomu bylo u Fable II. Dříve většinou nebývá jistota, jestli se čeština dostane na evropský vícejazyčný DVD disk nebo zda se u ní vyskytnou nějaké problémy a bude ze hry vyhozena.

Microsoft je proto v tomto směru velmi opatrný a nikdy překlady do češtiny xboxových her dopředu oficiálně neoznamuje. Pokud české titulky nějaký obchod uvádí v nabídce předobjednávek, jedná se o zasvěcený odhad nebo spíše interní předpoklady, jak by tomu asi mělo být, ale bez jakékoli záruky.

Stejné to je s českými titulky u květnového Alan Wake. V minulých měsících se dle všech indicií jevilo docela pravděpodobně, že hra bude v češtině, a tak s tím mnozí operovali, avšak Microsoft češtinu nikdy neohlásill ani nevyvrátil.

Nyní to vypadá, že Alan Wake česky spíš nebude. Obchod Xzone už uvádí pouze "anglický manuál" a jeho manažer napsal do fóra, že čeština bohužel nebude.

"Ještě se o tom jedná, ale moc reálně to nevidím. Každopádně oficiální rozhodnutí ještě není," odvětil Eurogamer.cz mediální zástupce českého Microsoftu. Zato u jiné akční hry od Microsoftu pouze pro X360 - Crackdown 2 - to zatím s lokalizací vypadá nadějněji.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alan Wake

Xbox 360, PC

Crackdown 2

Xbox 360

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments