Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alpha Protocol - návod 4. část

Ideální doba pro návrat ke zlevněnému RPG.

Posledním čtvrtým dílem konečně finišujeme obsáhlý návod a tipy pro akční RPG Alpha Protocol, však tomu nahrává i současné zlevnění krabicové PC verze (499,-), stejně jako aktuální sleva digitální varianty na Steamu (22,5 euro). Předešlé tři části návodu, stejně jako recenzi najdete v přehledu zde.

Řím

Mise: Nainstalujte štěnici u CIA agentů. Pokud používáte pistoli, pořádně prohledejte všechny místnosti. V horním patře lze nalézt nejlepší verzi tlumiče, která na trhu stojí tučnou částku. Touto cestou lze slušně ušetřit. Podle toho, zda misi projdete bez zabíjení, nebo akční cestou, dostanete různé perky a změní se pár budoucích dialogů. Akční přístup má negativní dopad na vztah s Minou.

Nabourejte se do NSA serverů. Pokud chcete rozhovor dokončit bez krveprolití, prokažte se hned na začátku poznávací frází. Jinak sice potřebná data dostanete také, ale prodavač to odnese. Podle vašeho přístupu se změní několik budoucích dialogů zmiňujících tuto misi.

Identifikujte a zastřelte Jibril Al-Baru. Nalézt hledanou osobu vyžaduje trošku pozornosti. Ve třetí části mise koukejte na balkon úplně vlevo nahoře. Zda jej na závěr odstřelíte, nebo misi opustíte, opět ovlivní pár mailů a rozhovorů. Ale nic podstatného.

Kontaktujte Halbech. Tato mise se bude jmenovat jinak, pokud jste Al-baru nechali přežít. Jestliže jste již splnili mise v Moskvě, může se na ně tento rozhovor odkazovat. Stejně tak se kousek dialogu liší podle toho, zda jste předchozí mise prošli bez mrtvol, nebo jste zabíjeli. Svými volbami nic přímo neovlivníte, ale můžete položit základ vztahu s Marburgem. Pokud vás bude dostatečně nenávidět, můžete jej později zabít. (jinak ze souboje uteče). Pokud si naopak získáte jeho důvěru, na konci hry jej lze překonvertovat na vaši stranu.

Kontaktujte Madison. Opět pouze interaktivní rozhovor, ale zároveň jedna z mála příležitostí jak vybudovat vztah s Madison. Pokud si vás oblíbí, dočkáte se postelové scény a odhalíte detaily o její rodině. Což můžete využít ve svůj prospěch v samotném finále. Pokud se naopak budete chovat jako hovado, dočkáte se úplně jiné scény, kde vás Madison v afektu napadne a uteče.

Prozkoumejte Marburgovu vilu. Jako poradce na vysílačce si můžete zvolit Minu nebo Madison. Pokud jste se ovšem v Moskvě dali do kupy se SIE, lze ji využít také. Na úplném konci mise (zahrada) nepřehlédněte vstup do tajné místnosti s pár informacemi. Pokud koupíte na černém trhu patřičné info, bude tajný vstup na mapě vyznačen modrou tečkou.

Prozkoumejte signál vysílaný z ruin. Tato mise může mít maličko snazší začátek. Pokud jste v Saudské Arábii nechali přežít Shaheeda, dá vědět svým lidem na místě a ti na vás nebudou útočit. To se týká pouze první části lokace. Hlouběji v ruinách jsou i Marburgovi muži a ti budou nepřátelští tak jako tak.

Infiltrujte schůzku ve skladišti. Cutscéna po otevření dveří se může maličko lišit podle toho, zda jste již plnili mise v Moskvě. Pokud ano, vyslýchaná osoba se o vás zmíní. Celá mise se brzy zvrhne ve velkou přestřelku. Pokud utečete rychle, můžete to stihnout dříve, než vás zaregistruje policie. Což bohužel nemá žádné zjevné výjimky krom jiného popisku na konci mise.

V muzeu překazte Marburgovi plány. Jste-li kámoši se SIE, můžete si zaplatit její pomoc. Její kontakt dodá teroristům upravené výbušniny a na konci budete mít více času na zneškodnění. Na konci se musíte rozhodnout, zda zachráníte Madison, nebo turisty. Podle toho, zda Madison zachráníte, nebo obětujete, se dočkáte jiné animačky ve svém apartmá po misi. Pokud Madison zachráníte, hodně si pohoršíte u SIE a s největší pravděpodobností už ji nedostanete ani do postele. Marburg ze závěrečného souboje většinou uteče. Ale pokud jej dostatečně naštvete tím, že hrajete za vtipkujícího pohodáře, tak se nechá vyprovokovat a zůstane bojovat na smrt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alpha Protocol

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments