Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alpha Protocol - tipy

Jak dostat všechny ženy do postele?

Tento průvodce není návodem krok za krokem každou misí tohoto špionážního RPG. Pouze vysekává zajímavé události, rozhodnutí, souvislosti a tipy, které by pro vás byla škoda ve hře minout. V prvním díle se budeme věnovat všeobecným tipům vhodným od začátku. Takže jej lze číst před samotným hraním beze strachu ze spoilerů. S výjimkou části o vztazích, která pár náznaků o událostech obsahuje. Až později se podíváme na zajímavé volby, situace a následky, které lze snadno minout, a to bude naopak vhodnější studovat až po vlastním dohrání hry. Takže beze strachu čtěte dál:

Všeobecné tipy

1. Nezapomínejte prodávat. Na první pohled zbytečná rada. Ale nezabrousit do prodejní části černého trhu je více než snadné, protože na základní vybavení máte peníze tak jako tak. Přesto se vám v nevyužívaných zbraních, starých vestách a nepotřebných upgradech bude válet několik desítek tisíc. Za což často můžete mít lepší zbraň nebo upgrade některé technologické hračky na vyšší úroveň.

2. Nakupujte informace. Na černém trhu lze často zakoupit informace o frakcích a postavách. Nejen, že přímo odhalí detailnější pozadí herního světa. Ale občas také otevírají nové možnosti v rozhovorech. Protože je Alpha Protocol zejména o volbách, je škoda o některé přijít, jen proto, že jste kolenovrt.

3. Nebuďte úplně vyhranění v rozhovorech. Mnoho perků přichází za různé chování v dialozích. Pokud budete například pouze agresivní, o některé bonusy se připravíte. Změnit čas od času přístup se vyplatí a přinese o trochu více skill pointů.

4. Vybavte se EMP granáty. Minihry v Alpha Protocol nejsou žádnou slávou. Pokud hrajete na PC, budete nejspíš brečet u hackování počítačů a páčení mechanických zámků. Pokud hrajete na konzoli, potrápíte se u hackování alarmů a elektronických zámků. Vytrénujete-li sabotáž na pouhý první level, můžete pomocí EMP granátů okamžitě a bez práce prolomit kterékoliv zařízení.

5. Nehledejte nejlepší řešení, ale hrajte podle sebe. Alpha Protocol se od většiny jiných her liší tím, že netrestá za oprsklé a brutální chování. V jiných hrách většinou dostanete za poctivé chování a ušetření života odměnu. Za bezdůvodné vraždění a negativní odpovědi jste většinou trestáni. Alpha Protocol nabízí bonusy za jakékoliv chování. Máte dobrý vztah s postavou? Dostanete kladný bonus. Máte špatný vztah? Dostanete kladný bonus k jiné vlastnosti a uvidíte jiné cutscény. Necháte postavu žít? Dostanete informace. Necháte ji zemřít? Dostanete luxusní zbraň, uvidíte jiné zprávy v TV a dostanete nové maily. Volby v Alpha Protocol není nutno brát jako školní písemku, ve které musíte najít nejsprávnější odpovědi, které odemknou nejvíce obsahu. Každá volba je svým způsobem správná.

6. Nekupujte slepě všechny modifikace misí. I když hra svádí k zakoupení všeho Intelu, který je v nabídce, ne vždy se to vyplatí. Selský rozum velí: "Když mě to stojí peníze, tak mi to přinese výhody." Nemusí to být tak úplně pravda. Často můžete třeba někoho podplatit, aby v dané lokaci hlídkovalo méně stráží. Hraní bude sice jednodušší, ale ochudíte se o vzácné zkušenostní body. Volte tedy pečlivě.

Jak na ženské?

Příběh žádného tajného agenta by nebyl úplný, pokud by nesvedl nějakou atraktivní dívku. V Alpha Protocol potkáte žen několik a intimněji můžete poznat čtyři z nich. Sis mezi ně bohužel nepatří, takže pokud vás láká, kroťte hormony. Naštěstí nemusíte vybírat jen jednu, jako třeba v Mass Effectu. Při jednom průchodu můžete mít postupně všechny. V kategorii "nejlepší postelový výkon ve vedlejší roli" byly nominovány:

1 - Madison - S Madison se dáte do kupy po prvních misích v Římě. Příležitostí k rozvoji vztahu dostanete jen pár. Ale šplhnout si u ní není nic těžkého. Stačí se chovat jako pohodář, nabízet pomoc a případně ji při misi v Marburgově vile zvolit jako přítele na telefonu. Až ji časem uvidíte ve svém apartmá v posteli, stačí jít zkontrolovat, zda je v pořádku, chovat se zdvořile a máte první zářez na pažbě.

2 - Scarlet - Novinářka, se kterou navážete vztah při cestě ze Saudské Arábie. Přímého kontaktu si moc neužijete. Pouze v letadle a hotelové misi v Taipei. Nejvíce příležitostí k získání její náklonnosti máte posíláním podkladů pro její články. Sice dostanete méně financí, než za prodej informací na černém trhu nebo do Halbechu. Ale před poslední misí si můžete dát schůzku a pokud jste si získali její pozornost, závěr schůzky dopadne intimněji. Se Scarlet doporučuji volit profesionálnější přístup. Nemá ráda muže, kteří mají zájem jen o její vzhled. Takže přílišné lichotky, nebo dokonce návrh ať strážné v hotelu odláká svými ženskými zbraněmi, ji mohou spíše popudit a urazit.

3 - Mina - Kolegyně, která je s vámi v kontaktu od samotného začátku až do konce, takže příležitostí k budování vztahu je více než dost. A i občasná klopýtnutí není problém napravit. Na začátku se chová jako ledová královna, tak doporučuji profesionální přístup. Ale jakmile vás začne mít trochu ráda, tak vtipkování a flirtování zabírá téměř vždy. Pouze při misích si dávejte pozor. Mina preferuje tichý postup. Pokud zavraždíte nevinné, mezi které počítá třeba i běžné policajty, tak si u ní pohoršíte. Její přízeň také klesne, pokud se pokusíte flirtovat s jinou ženou, která bude na stejné frekvenci či videokonferenci. Pokud vybudujete přízeň na maximum, lze si s ní mailem domluvit osobní návštěvu v posledním úkrytu. Až vás navštíví, přerušte dialog polibkem a je hotovo.

4 - SIE - Tuto dračici potkáte na nádraží při jedné z prvních moskevských misí. O jejím charakteru lze říci, že to má ráda natvrdo. Pokud ji chcete zaujmout, spolehlivě fungují agresivní a odtažité odpovědi. Flirtovat a lichotit se nepokoušejte. Přímý zájem ji pouze odradí. Pro získání maximálního zájmu ji volte jako poradce na misích v Moskvě. Čím více mrtvol zanecháte, tím lépe. A v Římě v muzeu zachraňte turisty místo jisté blízké osoby. V samotném závěru hry vyberte SIE jakožto pomocnici pro poslední misi. Dočkáte se příjemného vysvobození ze zajetí.

V druhé části průvodce se příště budeme zaobírat RPG systémem, výběrem povolání, nebo volbou vhodného pořadí hraní misí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alpha Protocol

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments