If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alpha Protocol - volby a následky

Jak si nenechat nic ujít v Moskvě a Saudské Arábii.

Tento průvodce obsahuje zásadní spoilery. Podobně jako u Heavy Rain doporučuji hru jednou či dvakrát dohrát na vlastní pěst. Až teprve poté projít tohoto průvodce a podívat se, co jste minuli. Ve hře neexistují špatná rozhodnutí. Pouze různé následky vašich činů. A právě jejich objevování patří mezi nejlepší části hry. Pokud si necháte vše prozradit před prvním hraním, připravíte se o značnou část požitku.

Úvodní mise

V první misi mnoho důležitých rozhodnutí udělat nelze. Jediná drobnost, ke které se vrátíte později, je Westridgova otázka, proč jste se nechali naverbovat do Alpha Protocol. Na stejnou otázku budete otázáni i na konci hry. A podle vaší volby a změny názoru se dočkáte různých komentářů Henryho.

Pokud v místnosti před jednotlivými tutoriály pustíte TV a dokoukáte do konce, získáte perk a pár slev obchodech.

Každý tutoriál je bodován. Pokud přesáhnete 100 bodů, dostanete bonusový úkol, jiné dialogy, více informací a z toho plynoucích více zkušenostních bodů.

Překonání stobodové hranice může být nejtěžší u výcviku se zbraněmi. Ten doporučuji zopakovat. Při druhém pokusu má trénink kratší začátek, takže jej proběhnete rychleji a snáz dosáhnete více bodů za rychlost.

Saudská Arábie

V průběhu všech misí ze Saudské Arábie máte k dispozici širokou nabídku výbavy. Na konci o vše dostupné zboží přijdete a je nutno si znovu získat kontakty na různé obchodníky. Není špatné si trošku našetřit a před konfrontací se Shaheedem nakoupit trošku lepší výbavy do zásoby.

Mise Nainstalujte štěnici na letišti. Pokud prošmejdíte všechny hangáry, v jednom naleznete skupinku elitních vojáků. Pokud je vymlátíte, v budoucích misích potkáte o maličko méně nepřátel. Pokud se hangáru vyhnete, na tyto vojáky narazíte později v příštích misích.

Zatkněte překupníka Nasrího. Mise začíná rozhovorem se strážným a můžete se dovnitř prokecat. Zvolíte-li vtipkující odpověď, strážný si vás půjde vysílačkou ověřit a musíte jej rychle zneškodnit. Pokud zvolíte agresivní přístup, dovnitř se dostanete tiše. Zvolíte-li jednání na rovinu, strážný vás pustí, ale přesto po chvíli zavolá nadřízeným a po pár minutách spustí alarm. Na konci mise se musíte vypořádat s Nasrím. Pokud jej necháte jít, dostanete tučnou sumu peněz. Pokud jej zabijete, vojáci v poslední misi budou mít o trochu horší výbavu. A pokud jej zatknete, můžete si od něj koupit informace, které přidají bonusový úkol do mise, kterou vede Darcy.

Zpacifikujte Shaheeda a nalezněte ukradené zbraně. Tato mise probíhá poměrně lineárně. Přes bránu v polovině se lze dostat dvě cestami. Buď se vydáte na kopec doprava a z kontrolního stanoviště bránu otevřete. Nebo si hacknete dveře od skladiště vlevo a slaníte se na nádvoří oknem. Na konci se musíte vypořádat se Shaheedem. Necháte-li jej žít, maličko vám usnadní jednu misi v Římě a úplně ke konci hry si zpřístupníte jedno setkání navíc.

Moskva

Mise Kontaktujte informátora Grigoriho. Pokud budete jednat přátelsky, Grigori se rozpovídá a dá vám slevy na některé zboží. Na konci vás i požádá o laskavost v misi na nádraží. Což přidá bonusový vedlejší úkol, za který dostanete peníze navíc. Pokud naopak Grigoriho přivítáte omlácením hlavy o stůl a rozloučíte se rozbitou lahví, tak z něj info sice vytlučete, ale Grigori vás nabonzuje Surkovovi, čímž výrazně změní jeho jednání.

Prozkoumejte Lazovu jachtu. Krátká a jednoduchá mise. Na konci se musíte vypořádat se Sis. Pokud ji necháte žít, můžete se spolčit s Albatrosem a jeho frakcí G22. Získáte přístup k novému zboží a jedné malé rozhovorové misi navíc. Pokud Sis odprásknete, většina dialogů s Albatrosem bude jiná.

Prozkoumejte dodávky zbraní na nádraží. Za zmínku stojí, že tuto misi je možno vynechat. Takže lze celý Alpha Protocol dohrát, aniž byste se osobně setkali se SIE. Pokud jste již splnili mise v Římě, rozhovor se SIE se na ně bude odkazovat.

Kontaktujte Surkova na Ambasádě. Jako spojence si můžete vybrat SIE nebo Albatrose. Mějte na paměti, že zvolený spojenec vás bude provádět i zbytek moskevských misí. Pokud jste se dříve ke Grigorimu chovali jako hovado, tak vás budou stráže očekávat s lepší výbavou. Dovnitř se lze prostřílet, proplížit po balkóně vpravo. Anebo se můžete přes strážného prokecat například vtipkující odpovědí. Dialogy se Surkovem se podstatně liší podle vašeho jednání s Grigorim. Pokud jste byli slušní, bude s vámi jednat příznivě a pozve vás na schůzku do své kanceláře. Pokud jste si z Grigoriho udělali otloukánka, Surkov vás bude považovat za nebezpečného magora a celý rozhovor se odehraje vyhrocenou formou přímo před ambasádou.

Infiltrujte Braykovu vilu. Pokud jste se v Taipei spřátelili se Stevem, můžete si od něj objednat dodání upravených drog do vily. Vzhledem k tomu, že Brayko se sjíždí drogami při závěrečném souboji, můžete jej takto trošku oslabit. Tuto misi začínáte se stejným společníkem jako jste zvolili pro Ambasádu. Pokud s Albatrosem, začnete na balkoně se sniperkou. Pokud se SIE, tak se do vily proboříte v obrněném vozidle. Na konci mise můžete zabít Brayka. Pokud jej zabijete hned na začátku rozhovoru, nedostanete vůbec poslední moskevskou misi. Za zabití ale na to získáte unikátní SMG zbraň. Pokud jej necháte přežít, získáte naopak novou výbavu do svých apartmánů.

Zastavte Surkova. V půlce mise se se Surkovem setkáte a nabídne vám příměří. Můžete přistoupit a mise skončí. Nebo odmítnout a vypořádat se s jeho bodyguardy. Pokud jste v předchozí misi nechali přežít Brayka, můžete jej využít, aby se o Surkova postaral vlastnoručně.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alpha Protocol

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments