Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytici o datu vydání Grand Theft Auto V

Nejspíš vyjde v létě 2012.

Oznámení a první upoutávka na Grand Theft Auto V nedává spát ani herním analytikům, kteří už začali s prvními spekulacemi.

"Budou chtít ukradnout hodně pozornosti a budou tak chtít učinit ještě před E3," míní známý herní analytik Michael Pachter. "Řekl bych, že jsou tak šest měsíců před vydáním. Pokud budou mít vše hotové před červnem 2012, tu hru vydají."

S tím souhlasí i další herní analytik, Mike Hickey. "Máme za to, že Rockstar Games si dávají čtyřměsíční až šestiměsíční okno na marketing, takže hra by měla vyjít v létě 2012," řekl. "Máme dokonce za to, že by hra mohla jít do prodeje už v květnu 2012."

Mít všechnu pozornost ještě před létem je podle většiny analytiků velice dobrá strategie. "Pokud bude mít GTA V průměrné hodnocení okolo 95, prodají jen první rok 20 - 25 milionů kopií. V současnosti má konzole dvojnásobný počet lidí než v době, kdy vyšlo GTA IV a toho se prodalo během prvních šesti měsíců 12 milionů kopií," říká Pachter.

Jesse Divnich z jiné analytické společnosti je podobně optimistický. "Grand Theft Auto V prodá 24 milionů kopií první rok. Je také dost možné, že vzhledem k velkému očekávání rozdrtí rekordy prodejů za první den a první týden, které ještě pořád drží Call of Duty: Black Ops."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto

PC

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments