If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik: Grand Theft Auto V bude až v roce 2013

Prý se má vyhnout Assassins Creed a Call of Duty.

Pokud vlastníte akcie Rockstaru, měli byste podle analytiků počítat s tím, že porostou spíš až v roce 2013. Podle analýzy finanční skupiny Sterne Agee totiž Grand Theft Auto V vyjde až v březnu 2013.

Ačkoli spousta věcí jako plány obchodů na marketingové kampaně a naskladnění naznačovaly, že by Grand Theft Auto V mohlo vyjít ještě do konce roku, herní analytici o tom nejsou přesvědčeni. Hry se podle nich zákazníci dočkají až na jaře 2013, aby se stihla v klidu dokončit. Datum vydání je navíc tak posunuto, aby se vyhnulo konkurenci v podobě nového Assassin's Creed a Call of Duty.

Dalším argumentem pro vydání v březnu 2013 je, že titulům Rockstaru vydaným na jaře se hodně dařilo - ve stejné době bylo vydáno Grand Theft Auto IV, Red Dead Redemption i LA Noire. Analýza také naznačuje, že v té době bude už větší počet lidí vlastnících Wii U a hra by tak mohla vyjít i na tuto novou platformu od Nintenda.

Rockstar už před měsícem naznačilo, že víc z GTA V bychom mohli vidět na E3 konajícím se 5. až 7. června.

Zatím jediný trailer na Grand Theft Auto V jsme viděli v listopadu a je to většinou přesně rok od prvního traileru, než vyjde hra. To samé udělal Rockstar s GTA IV, totéž bylo v případě Red Dead Redemption.

Grand Theft Auto V - první trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments