If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

APB po třech měsících končí, nebo ne?

Vypnou se servery.

Je to patrně poslední hřebíček do její rakve i hrobu jejích vývojářů. Kriminální onlinovka All Points Bulletin, známá pod zkratkou APB, dnes tři měsíce po svém vydání oficiálně ukončila svůj provoz.

"Byla to fantastická cesta, bohužel ale s předčasným koncem. Dnes musíme se smutkem oznámit, že ačkoliv jsme chtěli službu udržet naživu co nejdéle, APB už má své dny spočítané. Byla radost s vámi pracovat, společně jsme stvořili opravdu nevídanou hru," napsal komunitní šéf Realtime Worlds na oficiální fórum.

Jde asi o poslední zprávu z tříměsíčního kolotoče, který se v červenci rozpoutal kolem vývojářského studia Realtime Worlds a postupně ho přivedl v bankrotu, který firma oznámila minulý měsíc. Souběžně s tím také odstavila svůj tým zbývajících vývojářů, kteří pracovali na hře MyWorld.

Realtime Worlds tvrdili, že navzdory všem nutným propouštěním se APB i dále věnují, a později dokonce znovu nabrali třiadvacet zaměstanů, kteři měli za úkol držet MyWorld při životě, dokud se pro hru nenajde investor. Jeden americký prý o tento titul ještě zájem neztratil - což ale už nezmění nic na tom, že APB má svůj velmi krátký život za sebou.

Aktualizace 17. 09. 2010, 11:00: Aktualizace: APB možná neskončí. O neúspěšnou MMO hru má údajně zájem studio Epic. Viceprezident Epicu Mark Rein hru miluje, s šéfem Realtime Worlds se zná a loni APB dokonce sám prezentoval na PAXu.

Epic nyní údajně vyjednává o koupi a převzetí APB pod svá křídla. Vyjádření Epicu ovšem není nijak konkrétní:

„Mark APB absolutně miluje a všichni tady jsme milovali, co jsme viděli," řekla zástupkyně Epicu, Dana Cowley. „Máme plné ruce práce s Gears of War 3, Bulletstorm a nedávno oznámeným Project Sword. Kdyby takováto jednání probíhaly, byly by tajné." Dodává.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

All Points Bulletin

Xbox 360

APB Reloaded

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments