Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kde se odehraje Arkham Asylum 2?

Gotham City skrývá tolik zajímavých míst.

Programátor prvního Batman: Arkham Asylum, Paul Denning, v posledním čísle anglického PC Zone naznačil další směřování série - tedy aktuálně hlavně tuto neděli odhaleného druhého dílu.

"Arkhamský blázinec už je asi skoro vytěžená lokace," přiznal Denning na otázku, zda by vývojáři z Rocksteady nechtěli v budoucnu prozkoumat další části fiktivního města Gotham.

"Už v prvním díle jsme na ostrov umístili některé budovy, které by tam z čistě realistického pohledu na věc správně být neměly," říká Denning. "Pokud si tohle uvědomíte a třeba to promítnete do budoucnosti, vyjde vám jedna možná cesta, jak dál postupovat [při vývoji Arkham Asylum 2]."

A pak ještě dodal: "Vždyť Gotham je samo o sobě tak fantastické fiktivní město s tolika místy, které si zaslouží svoji vlastní hru - a také hráče, kteří ta místa pak pečlivě prozkoumají."

Že bychom se tedy v novém Batmanovi už do arkhamské věznice skutečně vůbec nepodívali? Možné to je. Rozhodně ale nemáme čekat hru s otevřeným světem a la GTA. "Sandboxové hry je fakt dost těžké vyvíjet," myslí si Denning.

"Série GTA je sice fantastický příklad toho, jak je to dobré, když se to podaří, ale je tu také spousta her, kde to nefungovalo - v tomhle ohledu je třeba být velmi opatrný," říká. "A kdyby Arkham Asylum mělo být sandboxovou hrou, mám za to, že by nebylo ani z půlky tak dobré."

Read this next