Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Assassin’s Creed 3: Francouzská revoluce?

Pozor, spoiler z konce AC: Brotherhood.

Pokud jste ještě nedohráli Assassin’s Creed: Brotherhood a máte to v plánu, raději nečtěte dále.

V pořádku? Už zůstali jen ti, kterým prozrazení pár věcí z konce Brotherhood nevadí? Dobrá.

Zajímá vás, kde se bude odehrávat Assassins Creed 3? Zdá se, že nám to vývojáři Brotherhood na konci trošku naznačili.

Podle fanoušků z různých internetových fór to říká postava Shaun Hastings. „Ten symbol znám,“ říká ve hře. „To je Frygická čapka. Znamená to svobodu… a tamto, tamto je Božské oko. Ty dvě věci mohou být pohromadě pouze na jediném místě…“ Pak všichni zamrznou.

Frygická čapka (taková ta čepice, co nosili Šmoulové) se během francouzské revoluce stala symbolem svobody a nezávislosti. Božské oko, které je často spojováno ze Zednář, je také, společně s frygickou čapkou, na deklaraci lidských práv, která za francouzské revoluce vznikla.

Z francouzskou revolucí nám pomůže trošku Wikipedie, protože ve škole jsme při hodinách dějepisu nedávali pozor: „Velká francouzská revoluce je označení pro období dějin Francie mezi lety 1789 a 1799. Tehdejší absolutní monarchie ve Francii byla během ní nahrazena lidovládou a republikánstvím. Obecně je vnímána jako hlavní přelomový bod evropských kontinentálních dějin, znamenala přechod od absolutismu k občanství a ustavení všech lidí jako hlavní politické síly.“

Read this next