If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Awakening na PS3 v obchodech nebude

Datadisk doplácí na zkostnatělost Sony.

FAQ obvykle nikdo nečte kvůli jejich nudnosti, nicméně ten oficiální k Dragon Age: Awakening (Procitnutí) se ukázal být užitečným zdrojem nových informací. Vyplývá z něj, že datadisk ve verzi pro PlayStation 3 bude v Evropě dostupný pouze digitální distribucí z PlayStation Store. Jinými slovy, nebude možné ho pořídit v tradičních obchodech, jak se dosud předpokládalo.

Mluvčí EA vše pro Joystiq následně potvrdil a zdůvodnil: "Zřejmě za to může pravidlo evropské pobočky Sony, které zakazuje souběžné nabízení datadisků jak v obchodech, tak i digitální cestou přes PSN."

Opět se tím ukazuje jistá zkostnatělost molochu jménem Sony. Oproti tomu na Xboxu 360 nic takového neplatí, takže např. Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City smělo vyjít současně se stáhnutelnou verzí datadisku Ballad of Gay Tony.

PC i X360 verzi prvního většího přídavku pro Dragon Age tedy normálně v kamenných obchodech najdete - od 16. března. Stejně tak v USA naleznete i jeho PS3 verzi, protože tam pravidlo Sony SCEE neplatí.

EA si vybrali digitální distribuci asi kvůli tomu, že má větší šanci na úspěch, než kdyby se krabice s Awakening povalovala v obchodech během přeplněného března.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age: Awakening

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
PS3
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments