Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Batman: Arkham Asylum 2 a 3D

Co si autoři myslí o stereoskopickém hraní?

Sefton Hill neboli šéf Rocksteady se v rozhovoru s CVG vyjádřil k dnes často propíranému stereoskopickému 3D hraní. A to ne bezdůvodně: 26. března totiž na pulty přijde Game of the Year Edition jejich úspěšné akce Batman: Arkham Asylum, nově právě s podporou 3D.

Kdo v tom ale viděl něco, na čem by teoreticky mohl být vystavěn druhý díl, asi bude Hillovými názory mírně zklamán. "Myslím si, že dlouhodobě může existovat nějaký trh pro 3D hry, ale rozhodně se nerozvine během tohoto roku," řekl Hill.

"Ty špičkové trojrozměrné brýle se dělají z opravdu nákladných materiálů a to mezi tuto techologii a obyčejné hráče klade nějakou bariéru, kterou bude asi vždy těžké překonat."

Hill je nicméně pyšný na to, jak se firmě podařilo do původní hry implentovat podporu TriOviz 3D. Co se týče Arkham Asylum 2, žádné konkrétní rozhodnutí okolo 3D ještě nepadlo, byť z Hillových výroků lze vyčíst i to, že pokud bude hra tuto technologii podporovat, pak rozhodně pouze coby dodatečnou možnost.

Podle šéfa firmy jsou Rocksteady kvůli úspěchu prvnímu dílu momentálně pod tlakem, ale přitom se moc těší na to, až hráči uvidí, co si do Arkham Asylum 2 přichystali.

Read this next