Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Battlefield 3 bez WinXP a DX9 potvrzen

Měsíc staré HW nároky jinak nelhaly.

GameStop nahodil na své stránky minimální hardwarové požadavky pro PC verzi Battlefieldu 3. Nevíme, jestli mu tyto údaje oficiálně dodali EA (to by se šiklo, když hra vyjde za necelé čtyři měsíce) nebo zda je pouze předběžně vyzobal z internetu, jak se občas v případě potřeby dělává. Ale přední americký řetězec obchodů by něco takového asi nemohl dovolit, protože pak by riskoval reklamace zákazníků, kterým by hra nešlapala.

Bylo tak potvrzeno, že Battlefield 3 se na rozdíl od stále ještě většiny ostatních her nekamarádí se starým operačním systémem Windows XP. Bude ke spuštění povinně vyžadovat buď Windows Vista nebo Windows 7. Důvod je prostý - WinXP nepodporují DirectX 10 nebo DirectX 11, na nichž BF3 běží a díky nimž vypadá o třídu lépe než ostatní FPS (podpora DX9 tu úplně chybí).

Není to nová ani zarážející informace. Vše se ví už od léta 2010 z vyjádření programátora EA DICE o nárocích nového enginu FrostBite 2.0. Přesto to je vhodné zdůraznit, i vzhledem k budoucímu využití této technologie v jiných hrách EA (minimálně NFS: The Run a asi i Mirrors Edge 2).

Co se týče nároků na hardwarovou výbavu vašeho počítače pro Battlefield 3, dnešní informace z GameStopu přesně odpovídají těm, které zde byly zveřejněny před měsícem:

Minimální nároky vyžadují dvoujádrový procesor Core 2 Duo na 2.0 GHz, alespoň 2 GB RAM, grafickou kartu kompatibilní s DirectX 10 či 11 a s minimálně 512 MB paměti. Krabicové verze si pak na disku vezme 15 GB místa, zatímco digitální verze jen 10 GB. Doporučené nároky vyžadují čtyřjádrový procesor Quad-core od Intelu nebo podobný od AMD, 4 GB RAM, grafickou kartu s DirectX 11 jako například GeForce GTX 460 nebo ATI Radeon HD 6850 s alespoň 1 GB paměti.

Reakce tvůrců na Twitteru? "Zatím jsme žádné HW nároky Battlefieldu 3 nezveřejnili."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 3

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments