Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA: Battlefield 3 je žádanější než Mafia II

A nějaké to pochlubení se statistikou.

Ještě začátkem září se čísla Mafii II pouze přibližovala a bylo jasné pouze překonání Modern Warfare 3. Nyní se situace změnila, tvrdí tisková zpráva EA Czech. Ti si za tímto účelem vyžádali údaje od všech předních obchodů v ČR (stav objednávek 10 dnů před vydáním), aby mohli čísla srovnávat.

"Battlefield 3 porazil Mafia II na pozici titulu s historicky největším počtem předobjednávek v Česku a na Slovensku. Dle posledních zpráv největších tuzemských prodejců bude nejúspěšnější střílečkou v historii EA Czech. Předobjednávkové bonusy jsou již vyprodány a k vyprodání se blíží rovněž limitované edice hry,*" říká Jan Horáček z EA Czech.

Mafia II od Cenegy je takovým milníkem prodejnosti, kterému se ročně přiblíží sotva pár her. Tím pádem je nyní jisté, že BF3 bude zdaleka nejprodávanější hrou celého roku v ČR. Dle posledního nárůstu Battlefieldu 3 se zdá, že mu v nabrání dalších lidí vydatně pomohly poslední aktivity EA, jako byl betatest a spousta lokálních akcí typu Dny NATO nebo GameShow.

Centrála EA se zase pochlubila poměrem 25 prodaných kusů FIFA 12 na 1 kus PES 2012 za úvodní víkend, což je značná změna oproti stavu před pár lety, kdy vévodil fotbal od Konami.

A také pěti miliony uživatelů za den na Originu, byť se tím asi myslí den s rekordem, ne běžný průměr. Jistě není náhoda, že toto číslo zveřejňují právě teď, po konání bety, kvůli níž si tam účet musela povinně zřídit spousta zájemců o hraní BF3. Podle názoru ředitele Petera Moora se EA za pět let přemění v "téměř digitální platformu".

Poslední trailer o MP mapách v plné verzi BF3

Read this next