Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Battlefield 3 video a obrázky

Sice jen pár scén, ale stojí za to. Plus tiskovka.

Electronic Arts před okamžikem vypustili první oficiální screenshoty a také krátké video přímo z hraní Battlefieldu 3, nadcházející vojenské akce navazující na multiplayerovou legendu. Obojí můžete vidět vložené níže v článku. Update - stream nahrazen kvalitnější HD verzí.

Máte tak jedinečnou šanci poprvé spatřit novou generaci enginu - Frostbite 2. Prý bude vynikat především vysokou kvalitou grafického zpracování, celkovou robustností, propracovanými efekty destrukce, dynamickým zvukem a animacemi postav řízenými technologií ANT z nejnovějších her EA SPORTS.

„Připravujeme se k boji a hodláme zvítězit," sebevědomě prohlásil Karl Magnus Troedsson, generální manažer studia DICE. „Tam, kde jiné střílečky přešlapují na místě, Battlefield 3 přichází s inovací. Fanoušci stříleček zjistí, že Frostbite 2 mění hru podstatným způsobem. Říkáme mu engine příští generace pro platformy současnosti." „Naším cílem bylo vytvořit dosud nejpůsobivější a emocemi nejnabitější Battlefield všech dob a k tomu jsme potřebovali novou technologii, která by naši vizi pomohla zrealizovat," uvedl Patrick Bach, výkonný producent. „Battlefield 3 si zachovává typický sandboxový styl série a dokonce vrací na scénu klasické prvky, jako jsou stíhačky, plížení a multiplayer až pro 64 hráčů na PC."

Tisková zpráva EA pokračuje bližším popisem, který místy opakuje již známá fakta, ale pro úplnost ji přetiskujeme v kompletním znění: V režimech pro jednoho i více hráčů, stejně jako v kooperaci, se Battlefield 3 vydává na bitevní pole mezinárodních konfliktů blízké budoucnosti, rozprostírající se na zemi, na vodě, i ve vzduchu. Hráči jsou vrženi přímo doprostřed boje, který se může odehrávat jak v těsných městských uličkách na minimální vzdálenost, tak i v rozlehlých venkovských oblastech, vyžadujících taktické postupy pro boj na dálku.

V Battlefieldu 3 se hráči ocitnou v roli příslušníka elitní jednotky americké námořní pěchoty, která se do boje zapojuje mezi prvními. Zažijí adrenalinové mise v rozmanitých lokacích, jako je Paříž, Teherán či New York. Coby američtí mariňáci v ostré akci se ocitnou v atmosféře nervózního očekávání, přerušované chvílemi naprostého chaosu. Okolo hlavy jim budou svištět kulky, před očima se jim budou hroutit zdi a exploze je přinutí padnout k zemi. Bojiště působí realističtěji a umožňuje mnohem vyšší míru interakce než kdykoli předtím.

První video z hraní v HD

Souběžně s tím také byl oznámen bonus pro předobjednávkovou kampaň, v jejímž rámci získáte digitální rozšiřující balíček Battlefield 3: Back to Karkand. Ten je určen pro multiplayer a nabídne čtyři legendární mapy ze hry Battlefield 2, které prošly rozsáhlým remakem fyziky, destrukce a grafiky s podporou technologie Frostbite™ 2. Balíček doplňují klasické zbraně a bojová technika z Battlefieldu 2, unikátní odměny, nové achievementy/trofeje a mnoho dalšího.

Battlefield 3 vyjde letos na podzim pro PC, PS3 a X360 - více o něm v našem podrobném preview.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 3

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments