Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Během 3 dnů se prodaly 3 miliony nových iPadů

Konzole by mohly závidět.

Jenom během prvních tří dnů prodeje nového tabletu od Apple se ho prodalo 3 miliony kusů, a to se ani neprodával celosvětově. Pouze na velkých trzích.

Jde o čísla z USA, Austrálie, Kanady, Francie, Německa, Hong Kongu, Japonska, Portorika, Singapuru, Švýcarska a Velké Británie.

iPad se začne prodávat v pátek ve 24 dalších zemích včetně České republiky. Už jsou známy i doporučené české ceny. Wi-fi verze se bude prodávat za 12 290 Kč (16 GB), 14 590 Kč (32 GB) a 16 890 Kč (64 GB). Model s Wi-fi a 4G bude za 15 290 Kč (16 GB), 17 590 Kč (32 GB) a 19 890 Kč (64 GB).

"Jde o nejlepší start iPadu v naší historii," řekl Philip Schiller z Apple.

Na nový displej tabletu v rozlišení 2048 x 1536 pixelů, což je víc, než má většina dnešních počítačových monitorů, byla aktualizována i spousta her na iTunes. Mezi nimi samozřejmě nesmí chybět Infinity Blade 2 od Epicu nebo Mass Effect Infiltrator od BioWare.

Recenze o novém iPadu mluví jako o nejlepším tabletu na trhu, ale zmiňují, že pokud vlastníte iPad 2, koupi nového si musíte rozmyslet. Vzhledem k velkému rozlišení displeje musela být výrazně zvětšena také baterie, což způsobilo, že je tablet o něco těžší a tlustší než dvojka. Také si recenzenti stěžují, že baterie se musí do plného nabití nabíjet dlouhých 8 hodin.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
iOS
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments