If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bill Gates chce Natal i pro PC

Chce ho používat pro kancelářské aplikace.

Když si něco usmyslí Bill Gates, tak se také stane. Kdysi říkal, že by chtěl, aby měl každý doma počítač. To se mu víceméně splnilo. Chce šířit nové technologie mezi masy a zalíbil se mu Natal. Ten by se totiž podle něj nemusel vůbec používat jen ke hraní her.

Serveru CNET totiž během rozhovoru řekl, že by si jej dokázal krásně představit i jako pomůcku do kanceláří. "Když by se udělal Natal kompatibilní s PC systémy s Windows, dal by se krásně využívat ke konferencím, spolupráci, komunikaci. Myslím, že lidi od Xboxu a Windows spolu spolupracují a vymyslí, jak by se dal Natal dobře využít v kancelářích. Což je senzační."

Samozřejmě, že by to bylo senzační. Kdyby se Natal neomezil jen na majitele konzole Xbox 360, ale vymyslelo by se i kancelářské využití, otevře se tomuto novému přístroji trh, kde je asi tak miliarda počítačů. A to je sakra velký trh.

Už ve Windows 7 bude možnost pracovat se systémem na dotykové obrazovce, takže ovládání operačního systému pomocí Natalu není nemyslitelné.

A pak tu máme PC hry. Dokážete si představit, jak zajímavě by mohl vypadat StarCraft II, kdyby jste jen ukazovali, kam se mají jednotky přesouvat?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments