Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bioshock 2 bude zčásti prequel

Podíváme se na ještě nezničené Rapture.

To, že se v pokračování Bioshocku převtělíte do Big Daddyho, a že se část hry bude odehrávat souběžně s jedničkou, se už mluvilo dávno. Teď ale přinesl docela zajímavé informace časopis Xbox World 360, který by měl jít počátkem příštího týdne do prodeje. V článku o Bioshock 2, při jehož přípravě dostali redaktoři časopisu exkluzivní přístup do 2K Marin a vyvojářského studia Digital Extremes, kteří mají na starosti multiplayer, píší, že část hry by se měla odehrávat ve flashbacích ještě v době, než došlo v Rapture ke zkáze.

"Díky ADAMu si budete moct znovu prožít části vaší vlastní historie," říká v článku kreativní ředitel Jordan Thomas. "Budete moct hrát se svojí postavou i v minulosti Rapture, v době, kdy to místo bylo ještě krásné." Už dříve bylo oznámeno, že příběhová část multiplayeru se bude dějově odehrávat ještě před začátkem Bioshocku. V době, kdy zrovna dochází k pádu Rapture a vy budete testerem plasmidů od společnosti Sinclair Solutions.

To ale nejsou všechny novinky, které se v článku objeví. Jordan Thomas slibuje také lepší konec, než měla jednička Bioshocku. "V první hře jste měli jednu morální volbu a kvůli tomu existovaly jenom dva možné konce. V Bioshocku 2 bude těch morálních voleb mnohem více a podle nich se také bude vyvíjet samotný konec hry. U samotného finále dokonce uvidíte, jak jste ovlivnili ten svět a co se stane z vás."

Read this next