Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Patch pro BioShock 2 nepřinesl ovladač

Neopravil dvě zásadní věci.

Stížnosti fanoušků ohledně nedávno vydané PC verze BioShocku 2 pokračují a ani nejnověji vydaný patch, který si lze vedle automatického updatování stáhnout také ručně, neopravuje dvě zásadní věci.

Tou první je správná podpora širokoúhlých rozlišení. Na vině je rozhodnutí vývojářů rozšířit vertikální spektrum úhlu pohledu namísto toho horizontálního, jak ilustrují tyto dva obrázky. 2K Games o tomto problému nicméně ví a hodlají jej v nejbližší době vyřešit.

Mnohem horší to mají barvoslepí, kterým se kvůli jejich handicapu nemůže podařit rozluštit nešťastnou hackovací minihru. Podle neoficiálních statistik je mezi hráči odhadem 6% mužů a 0.1% žen s deuteranopií, tzn. oční vadou vedoucí k neschopnosti rozlišení červené barvy Autoři hry se prozatím nevyjádřili k tomu, zda budoucí patch obsáhne např. možnost tuto hádanku obejít.

2K Games také na oficiálních fórech ústy své komunitní manažerky definitivně potvrdili, že PCčková verze BioShocku 2 ani v budoucnu nezahrne podporu ovladače pro Xbox 360. Tu sice hráči opakovaně žádají, podle vývojářů by to ale zahrnovalo kompletní přepracování celého interface. Autoři slibují, že si tuto výtku vezmou k srdci a budou s ní počítat do budoucna (tzn. asi v nějakém případném BioShocku 3).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

BioShock 2

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments