Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dragon Age 3 se inspiruje Skyrimem

BioWare chtějí oslovit hráče konkurenčního RPG.

Obrovský úspěch Skyrimu, který trhá rekordy na Steamu a za úvodní měsíc překonal prodejnostní odhady Cenegy, se samozřejmě projeví na tom, jak budou vypadat všechny budoucí RPG.

Bez vytáček to přiznal šéf BioWare Ray Muzyka, když ho na slavnostní párty k uvedení SWTOR na Manhattanu odchytili kolegové z Wired a nemohli se ho nezeptat, co na desetimilionový Skyrim říká.

"Dragon Age 3 bude mít ty nejlepší prvky z jedničky i dvojky [už se ví déle}, ale zároveň v něm najdete i spoustu vlastností, které hráče baví v později vydaných RPG hrách s větším nádechem otevřeného světa," uvedl konkrétně po dotazu na možnou podobnost se Skyrimem.

Nová hra od Bethesdy se jim prý v BioWare velmi líbí, důkladně ji zkoumají a jsou přesvědčeni, že v tomto směru "mohou vytvořit úžasné věci". Muzyka prý v poslední době viděl něco zajímavého ohledně budoucnosti série Dragon Age, což nasvědčuje brzkému oznámení.

Naposledy se před pár týdny spekulovalo o přítomnosti multiplayeru s ovladatelnými draky. Jistotou je, že BioWare příště vyhoví fanouškům, kteří si přáli mít možnost spravovat výbavu členů své družiny, což ve dvojce nešlo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age II

PS3, Xbox 360, PC

Dragon Age: Inquisition

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments