Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bioware si vylepšuje hodnocení DA2?

Píší zaměstnanci uživ. recenze na Metacritic?

V Bioware asi nejsou příliš spokojení s tím, jak hráči hodnotí jejich Dragon Age 2 na serveru Metacritic, tak se rozhodli ona hodnocení trošku vylepšit. Ale nedávali si přitom příliš pozor.

Jak ukazuje toto vlákno v diskuzi na serveru NeoGAF, na Metacritic se objevila uživatelská recenze udělující Dragon Age 2 maximálních 10/10. Objevila se na serveru hned na prvním místě, aby si jí všichni všimli. A byla od uživatele, který zatím žádnou jinou recenzi na Metacritic nenapsal. Jediné, co učinil, bylo, že napsal jednu uživatelskou recenzi a dal celkem tři hodnocení – pro tři verze Dragon Age 2 na různých platformách.

Chytrému členovi fóra NeoGAF to přišlo podezřelé a tak se dal to pátrání. Nejprve začal googlovat jméno uživatele "avonost" a jeden z výsledků ho dostal na profil na serveru Plurk, kde se dostal k tomu, co potřeboval – k pravému jménu, které se za touto přezdívkou ukrývá. Zjistil, že se jmenuje Chris Hoban a žije v Edmontonu v Kanadě.

Začal tedy googlovat jméno Chris Hoban na linkedin, kde jsou pracovní životopisy lidí. Ke jménu získal celkem deset výsledků, ale pouze jeden z Chrisů Hobanů žije v Edmontonu. Chris Hoban, který pracuje v Bioware.

Samozřejmě, není úplně jisté, že onen avonost na Metacritic je stejný avonost, který se ve skutečnosti jmenuje Chris Hoban, ale je to minimálně hodně podezřelé. A otázkou také zůstává, zda psaní takových uživatelských recenzí dostali zaměstnanci v Bioware příkazem, nebo jde o jejich soukromou činnost. Ale ani ta první verze by nebyla v poslední době zase tak neslýchaná.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments