If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

BioWare už pracují na Mass Effect 3

Poprvé to otevřeně potvrdili.

Zatímco ještě koncem prosince o něm mluvili v budoucím čase, dnes, tedy v době konání veletrhu CES '09, už BioWare otevřeně říkají, že začali s vývojem Mass Effectu 3.

"Už na tom pracujeme," řekl doslova projektový manažer firmy Casey Hudson v rozhovoru s IGN. "Momentálně vymýšlíme hlavní dějovou linku příběhu a dáváme to všechno dohromady."

Hudson také připomněl, že cílem tvůrců je vydat trojku dřív, než začne dobíhat současný cyklus konzolí, což lze (navzdory plánům Microsoftu o revitalizaci Xboxu 360 pomocí Natalu) zhruba odhadovat v horizontu dvou následujících let.

"Hlavním zážitkem z trojky bude samozřejmě to, že konečně uvidíte, jak se všechny děje sběhly a jak se vyvrbí hlavní příběhová linka," myslí si Hudson. "A nejen to, ale i rozhodnutí, která jste učinili už třeba v jedničce.

To ale samozřejmě neznamená, že by se vývoj třetího dílu negativně promítl na stažitelných rozšířeních pro dvojku. Ta prý mají postupně vycházet "celou tu dobu, co budou hráči čekat na třetí díl" a vždy nabídnou "skvělé zážitky, další dobrodružství a nový obsah".

Podle Hudsona začne BioWare přídavky pro dvojku uvádět brzy po základní hře a celkově prý pro ni mají "docela intenzivní lineup". Rozhodně jich má být podstatně víc než k prvnímu dílu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments