If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bioware začne vyvíjet pro PS3

Už nehodlají platit jiné firmy.

PS3 verze hry Dragon Age: Origins vyvíjela pro Bioware externí firma, což je trend u multiplatformních her čím dál tím častější. Vývojáři mají problémy se složitostí programování na Playstation 3 a tak tu práci nechávají na někom, kdo už má zkušenosti. Mnohdy ale takové konverze nedopadnou úplně dobře.

To není případ Dragon Age: Origins, ten dopadl v PS3 verzi velice obstojně a dle mnohých srovnávacích obrázků vypadá grafika PS3 o trošku lépe než z verze hry na Xbox 360. Přesto se Bioware rozhodli, že si už raději budou PS3 verze svých her vyrábět sami.

"Myslíme, že je to jedna z klíčových platforem," říká šéf Bioware, Greg Zeschuk. "Víte, nemůžu říct nic o PS3 verzi Mass Effect, ale co se týče Dragon Age a dalších věcí, které připravujeme, ty určitě na PS3 budou."

Dodává, že při práci na PS3 verzi Dragon Age se hodně naučili. "Každá platforma je úplně jiná, ale už můžu říct, že naše PS3 verze budou výborné."

Jinak se se týče nových projektů Bioware, šéf nic neprozradil, ale například na tomto webu s životopisem Daniela Roye se můžete dočíst, že pracuje pro Bioware na zcela nové IP.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age: Origins

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
PS3
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments