If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Blíží se konec značky Gothic?

Datadisk i další díly budou pod názvem Arcania.

Nový komunitní manažer JoWoodu na oficiálních německých fórech série Gothic prozradil, že nadcházející datadisk Fall of Setarrif pro čtvrtý díl hry se bude jmenovat pouze Arcania: Fall of Setarrif a mají ho následovat ještě další hry, propagované už výhradně pod značkou Arcania.

V zásadě to znamená, že JoWood je s prodejem posledního Gothicu spokojený a hodlá novou značku Arcanii dál rozvíjet, patrně hlavně kvůli potenciálním zákazníkům na konzolovém trhu. "Fall of Setarrif rozhodně není poslední hrou ze série Arcania," řekl doslova komunitní manažer Venom.

Pakliže tím neměl na mysli možnost, že by se firma nechala zlákat třeba ještě k druhému datadisku, zavedené jméno Gothic se tím pádem ocitá v ohrožení. Nebo je snad možné, že by JoWood zároveň vyšel vstříc fanouškům původní série od Piranha Bytes a někdy v budoucnosti začal souběžně vyvíjet nový Gothic i další "arkádovější" a konzolovou Arcanii?

Nad tím lze zatím jen spekulovat, je ovšem jasné, že ze strany hardcore fanoušků starého Gothicu za to firma ovace nesklidí. "Otázkou je, kdo si další díl Arcanie koupí, fandové série Gothic už těžko. I my sami váháme, jestli vůbec o dalším dílu této série informovat," píše třeba v reakci nejznámější česká fanstránka o sérii.

Šance, že by autoři původní trilogie Piranha Bytes usilovali o odkoupení jména Gothic, jsou alespoň momentálně velmi mizivé - však i Piranha mají zájem na tom, aby dál rozvíjeli svoji novou sérii Risen. Dáte mu před další Arcanií přednost?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gothic 4

Video Game

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments