If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Blizzard oznámil BattleTag

Nový systém přezdívek ve hrách a na Battle.netu.

Blizzad Entertainment dnes oznámil novou funkcionalitu Battle.netu -.systém přezdívek BattleTag. Jedná se o unifikovanou, hráčem zvolenou přezdívku, která bude fungovat na celém Battle.netu. Tedy na fórech, v diskuzích na webech a samozřejmě i v samotných hrách od Blizzardu.

BattleTag bude fungovat podobně jako Real ID, ale na rozdíl od něj nebude vyžadovat skutečné jméno. Stačí přezdívka a časem se bude pod BattleTagem manageovat uživatelský profil, vyhledávat a přidávat přátele, chatovat, vytvářet skupiny a podobně. Funkcionalita bude tedy podobná systému Real ID. Real ID nebude BattleTagem nahrazeno a bude stále fungovat.

Přezdívky zvolené pro BattleTag nebudou unikátní. Nemusíte se tedy bát, že by vám už někdo zabral vaši oblíbenou přezdívku - stejnou přezdívku může mít více hráčů. Při přidávání hráčů do přátel pak toho správného "XYZ" poznáte jednoduše - při vytvoření BattleTagu je každému hráči přidělen také unikátní číselný kód, BattleTag Code, například "#2459."

V současné chvíli si můžete BattleTag založit (zde), ale jeho funkcionalita je zatím omezená. Využit bude v nejbližší době například pro betaverzi Diabla III. Blizzard plánuje implementovat BattleTag časem do všech svých her - Diabla III, StarCraftu II a World of WarCraft. BattleTagu se zřejmě nevyhne ani připravované MMO Titan. Zatím si BattleTag nejste povinni zakládat a na fórech i ve hrách můžete vystupovat pod vašimi stávajícími přezdívkami.

Váš BattleTag pak bude v budoucnu zobrazen ve všech hrách na seznamu přátel, v chatu i na fórech. Profily v Armory nebudou BattleTagem nijak ovlivněny. Pomocí BattleTagu budete moci vytvářet přátelství, která budou fungovat naskrz servery (World of WarCraft) i naskrz hry (StarCraft II, Diablo III, World of WarCraft), podobně jako Real ID. V budoucnu má právě BattleTag obsahovat funkcionalitu podobnou Real ID.

Stejně jako v případě Armory se BattleTag nijak nedotkne názvů vašich postav ve World of WarCraft. V případě jmen ve StarCraftu II nemá Blizzard zatím jasno a řeší, jak je BattleTag po implementaci do hry ovlivní.