Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Blizzard přiznává, že jim odešli lidi z WoW ke Star Wars

Před koncem roku měli o 2 miliony předplatitelů méně.

Producent World of Warcraft John Lagrave pro Eurogamer přiznal, že jim ubylo zhruba dva miliony lidí platících měsíční poplatky od počátku roku. A může se to velice pravděpodobně MMO Star Wars: The Old Republic.

"Samozřejmě, že lidé zkouší Star Wars. Náš vývojářský tým hraje Star Wars! Jsem jeden z několika lidí, kdo ho stále hraje, ale ano, máme pokles lidi platících měsíční poplatky. Jistě za to může z části The Old Republic, ale je to také proto, že spousta lidí čeká na vydání Mists of Pandaria, takže nejde o žádné překvapení," řekl.

V listopadu 2011 bylo 10,3 milionů předplatitelů World of Warcraft, což je zhruba počet všech obyvatel celé České republiky, ale je to pořád méně než před posledními zveřejněnými čísly, kdy mělo WoW 12 milionů předplatitelů. Star Wars: The Old Republic vyšlo v prosinci minulého roku, od té doby čísla předplatitelů Blizzard nezveřejnil.

V současnosti je možné hrát World of Warcraft zdarma, dokud nedosáhnete 20 levelu. "Zkoumáme, zda nepřidat zvýšení maximálního levelu pro hraní zdarma, přemýšlíme, zda omezit počet nasbíraného zlata a podobně," prozradil John Lagrave. "Je spousta věcí, které si můžete do levelu 20 vyzkoušet."

Údajně přemýšlí, zda nezvýšit zkušební verzi zdarma do levelu 40 nebo 60, ale zatím nemáme čekat, že by se z World of Warcraft stala free-to-play hra. "Tenhle systém nám fungoval sedm let, takže ho zatím měnit nebudeme. Ale nikdy neříkej nikdy."

V únoru tohoto roku propustil Blizzard zhruba 600 lidí, kteří pracovali na World of Warcraft, což má zajisté také něco společného se snížením počtu předplatitelů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments