If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Blizzard reaguje na hacknutí účtů Diablo 3

Obětí se stal i redaktor Eurogameru.

Blizzard se ohradil proti nařčení, že bezpečnost Battle.netu byla narušena. Už včera se začaly objevovat první stížnosti hráčů, kterým byl hacknutý účet. Objevil se mezi nimi i redaktor Eurogameru Christian Donlan, jehož účtu se zmocnila jakási údajná Anna a začala s ním chatovat.

"Situaci bereme vážně a děláme vše pro to, abychom zjistili, jak k hackům dochází. Zatím jsme ale stále nenarazili na jedinou situaci, která by vznikla jinak, než že se někdo přihlásil na cizí účet se znalostí hesla," reagoval komunitní manažer Bashiok.

Blizzard zatím doporučuje, aby hráči využívali utilitku Battle.net Authenticator, která generuje o jedno heslo navíc. Podle firmy zatím nikdo z těch, kdo program používají, účet hacknutý neměl. Opak tvrdí třeba Tara Swadley, novinářka serveru Examiner, podle níž je chyba na straně Blizzardu a možná ji firma jen nechce přiznat.

"Spousta z těch, kterým byl hacknutý účet, v té samé době byli přihlášení a hráli. Nicméně technická podpora Blizzardu jim říká, že neexistuje žádný důkaz o hacknutí. To naznačuje, že v systému je chyba," tvrdí novinářka.

Problémy se musí vyřešit co nejrychleji nejen proto, že Blizzard má už dost problémů s padajícími severy. 29. května mají v Diablu III začít aukce s předměty za opravdové peníze, a tehdy by hackování mohlo hráče poškodit už i finančně.

"Víme, jak je frustrující stát se obětí hacku, a opravdu děláme vše pro to, abychom účty hráčů Battle.netu drželi v bezpečí," tvrdí Blizzard. "Po spuštění každé hry, například datadisku pro World of WarCraft, naroste počet jednotlivců, kterým někdo zcizí účet. S Diablem III se děje totéž."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author

Levis

Contributor

Comments