Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Borderlands bude na PC opožděno

Možná kvůli pirátům.

Kdo má PC a těší se na Borderlands, bude si muset o týden počkat. PC verze hry totiž bude opožděná, oficiálně kvůli lepší "optimalizaci".

Americká verze by se měla tedy začít prodávat 26. října, mezinárodní potom 30. října. V původní datum se začne prodávat Borderlands pro Xbox 360 a Playstation 3, což pro Evropu znamená 23. října (u nás v ČR 26. října).

"Optimalizujeme PC verzi hry, což nám zabere o pár dní víc, než jsme očekávali," vysvětlil Charlie Sinhaseni, PR manažer 2K Games.

Vysvětlení zpoždění PC verze může být ale i jiné. Můžou za to piráti. Je všeobecně známo, že v prvním týdnu se prodávají hry nejvíce a nejrychleji, zájem hráčů pak následující týdny výrazně klesá. Kdyby na všechny platformy vyšla hra stejně, je dost pravděpodobné, že už v prvním týdnu se objeví na internetu pirátská verze PC verze a distributoři se toho většinou bojí.

Což moc nevysvětluje fakt, že podobně jsou na tom i verze her pro Xbox 360. I když pravdou je, že tam je poněkud složitější hrát pirátskou verzi hry nežli na PC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Borderlands

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments