If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jedná se o pokračování Aliens vs Predator

Šance zvyšuje vysoká prodejnost.

Jason Kingsley neboli šéf Rebellionu v novém rozhovoru poprvé otevřeně připustil možnost pokračování střílečky Aliens vs. Predator.

"Momentálně se Segou vedeme jednání o naší přetrvávající podpoře hry [rozuměj: stažitelných přídavcích] a také o jejím pokračování," řekl Kingsley doslova.

"Neprozradím, v jaké fázi tato jednání jsou, jen že bychom se k sérii moc rádi vrátili. Fox si naší práce cení a mají za to, že náš titul do série vnesl něco nového. Rádi bychom proto se Segou znovu spolupracovali, už jen proto, že do původní hry se nám spousta věcí nevešla."

Velký vliv na to má jistě i fakt, že Aliens vs. Predator se ve Velké Británii staly dosud nejrychleji prodávanou hrou roku 2010, kdy překonaly dosavadního krále Mass Effect 2.

Z 58% se o to v Británii zasloužila xboxová verze, z 32% PS3 verze a jen z 9% PC verze. Jedničkou v prodeji bylo AvsP také minulý týden na Steamu.

Tenhle úspěch mimo jiné znamená i to, že momentálně k ledu uložená týmová střílečka Aliens: Colonial Marines od Gearboxu by teoreticky mohla u vydavatele dostat zelenou. Sega totiž její vývoj předloni pozastavila a již dříve se nechala slyšet, že hru opět oživí pouze v případě prodejního úspěchu výše zmiňované střílečky. Je ovšem otázka, zda by investice na znovurozjetí projektu Colonial Marines nepřevýšily náklady na případné rychlé pokračování AvP od Rebellionu. Co byste raději vy?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Aliens vs. Predator (working title)

PS3, Xbox 360, PC

Aliens: Colonial Marines

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments