If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Byla oznámena Enhanced Edition obou Baldur's Gate

Vyjít by měla i s novým obsahem v létě.

Ze včera naznačovaného ohlášení nové hry ze série Baldur's Gate se nakonec vyklubalo něco poněkud jiného. Vylepšené verze prvních dvou dílů klasických izometrických RPG Baldur's Gate.

"Baldur's Gate: Enhanced Edition a Baldur's Gate 2: Enhanced Edition bude postavena na přepracovaném Infinity Engine se spoustou moderních vylepšení," píše se teď na stránkách.

Na vylepšených verzích prvních dvou dílů pracuje Overhaul Games, kteří už udělali HD verzi MDK2 od BioWare.

Nemělo by jít jen o vylepšenou grafiku. "Máme původní zdrojový kód a děláme opravdu zásadní update obou her," řekl zástupce společnosti Beamdog, která na updatu společně s Overhaul Games pracuje.

Slibují také "nový a originální obsah", které je vytvářen "v duchu originálu s pomocí několika původních vývojářů". Ostatně, v Beamdogu pracuje několik lidí z BioWare, kteří za prvními dvěma díly Baldur's Gate stáli.

Vylepšené edice budou obsahovat také všechny datadisky. Jednička bude včetně Tales of the Sword Coast a dvojka Throne of Bhaal.

Minimálně vylepšená verze prvního dílu by měla být k dispozici v létě, ale zatím není jasné, na jakých platformách vyjde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Baldur's Gate: Enhanced Edition

Android, iOS, PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments