Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Capcom bude vyrábět hry doma

Už nebude outsourcovat na Západě.

Haruhiro Tsujimoto, prezident společnosti Capcom, se poučil z toho, jak dopadlo Bionic Commando a prohlásil, že už nebudou tolik spolupracovat se západními vývojáři. Všechny důležité hry si budou vyrábět u nich doma v Japonsku.

"Naše zkušenosti s Bionic Commando ukázaly obtíže, ke kterým dochází s outsorcováním vývoje nových titulů u zámořských společností," řekl na konferenci. Bionic Commando pro ně vyvíjela švédská společnost GRIN, která již byla uzavřena kvůli finančním problémům.

Haruhiro Tsujimoto přesto přiznal, že nemohou vydávat takové množství titulů, pokud by se čas od času k outsorcování na západě neuchýlili.

"Nejspíš budeme zcela separovat naše aktivity v Japonsku a v zahraničí," řekl dále. "Nové tituly budeme vyvíjet primárně v Japonsku. Zahraniční společnosti budeme nejspíše využívat na vývoj pokračování existujících her s již určenými tématy a postavami."

Možná toto prohlášení má i co dělat s tím, že Capcom nedávno oznámil posunutí vydání několika důležitých her, včetně Lost Planet 2.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Lost Planet 2

PS3, Xbox 360, PC

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments