Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Capcom oznámil Resident Evil 6

Trailer toho ukazuje víc než dost.

Capcom konečně po mnoha náznacích a nepotvrzených zprávách oficiálně oznámil šestý díl série Resident Evil. Ten vyjde na Xboxu 360 a PlayStation 3 20. listopadu 2012. PC verze bude následovat později. Odhalení proběhlo přes podivnou virální stránku nohopeleft.com.

Resident Evil 6 se bude odehrávat deset let po incidentu v Racoon City a ve hře budou jak Chris Redfield, tak Leon S. Kennedy.

Výkonný producent hry Hiroyuki Kobayashi potvrdil, že hra bude mít vedle tradičního singleplayeru i kooperativní režim. Tvůrci hru prý nazývají "fusion dramatic horror" a slibují si, že by měla uspokojit jak fanoušky série, tak nováčky, kterým Resident Evil nic neříká.

"Vývojářský tým, který vede Hiroyuki Kobayashi, neúnavně pracuje na tom, aby udělal tu nejpůsobivější Resident Evil hru a to jak ve smyslu měřítka, tak ve smyslu produkčních hodnot," dodal šéf výzkumu a vývoje v Capcomu, Katsuhiko Ichii.

Capcom toho zatím příliš neprozradil, ale slibuje, že se o nových postavách a detailech kooperativního režimu dozvíme už brzy.

Na první trailer se můžete podívat zde:

První trailer na Resident Evil 6.

Read this next